|

Hyundai 300 beygirlik i30 ile geliyor

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, 300 beygir gücündeki i30 N Fastback’in çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kullanıcılarını sabırsızlandıran yeni modelin kamuflajlı görüntüleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak
14:42 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:46 - 14/04/2018 Cumartesi
Diğer
Yurt dışında yaklaşık 27.000 dolar gibi başlangıç fiyatıyla satış  sunulacak.
Yurt dışında yaklaşık 27.000 dolar gibi başlangıç fiyatıyla satış sunulacak.

Test süreci devam eden Hyundai i30 N Fastback kamuflajlı olarak kameralara yakalanırken, marka içerisinden gelen iddialı açıklamalar beklentileri artırıyor. Hyundai’nin uzun bir süredir belirli çizgide seyreden ürün gamına geçtiğimiz yıl sürpriz bir hamle ile eklediği i30 Fastback, belki de Kore merkezli üreticinin son dönemlerde attığı en mantıklı hamlelerden birisiydi.


Tanıtıldığı ilk günden itibaren Türkiye’deki kullanıcılar tarafından da büyük ilgi gören modelin, ülkemize ithalatı hakkında ise henüz bir gelişme yaşanmadı. Yurt dışında yaklaşık 27.000 dolar gibi başlangıç fiyatıyla satış sürecine başlanan model için bir yandan da önemli bir gelişmenin eşiğindeyiz. N departmanı tarafından performans odaklı versiyonuyla karşımıza çıkarılması adına bir süredir hummalı bir çalışma yürüten Hyundai mühendisleri, sürecin sonuna doğru yaklaşmış durumda.


Log’un haberine göre 380 beygirlik güçler elde edildi Veloster N‘in ardından ailenin üçün üyesi olarak tanıtılacak olan i30 N Fastback aynı zamanda kendinden sonra gelecek ve Fiesta ST’ye rakip olacak i20 N‘in de habercisi konumunda.


Eski BMW M patronu Albert Biermann’ın yaptığı açıklamalar üzerinden standart i30 N’den daha güçlü olacağı kesinlik kazanan bu versiyon sürüş dinamikleri olarak oldukça iddialı. Geçtiğimiz yıl içerisinde 2.0 litrelik prototip bir versiyon ile 380 beygire varan güçler elde edilebildiğini söyleyen Biermann, şimdilik böyle bir seviyenin seri üretim bandı için düşünülmediğinin de altını çizdi. Kamuflajlı olarak kameralara yakalan i30 N Fastback’in tanıtımı için önümüzde çok kısa bir süre kalırken, Hyundai’nin bu gelişiminin gelecekte gerçekleşecek yeni ürünlere nasıl yansıyacağını hep birlikte göreceğiz.


#Hyundai
#i30
#N Fastback
6 yıl önce