|

IFA 2018'de neler tanıtılacak?

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ve Yenisafak.com olarak katılacağımız IFA 2018’de en yeni teknolojiler tanıtılacak. Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının yer alacağı fuardan anlık yayınlar yaparak sizi bilgilendireceğiz. Yarın başlayacak olan IFA 2018’de bizi nelerin beklediğine göz atalım.

Yeni Şafak
10:35 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:40 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
IFA 2018
IFA 2018

IFA, daha öncesinde hangi ürünlerin tanıtılacağının tahmin edilmesi en zor teknoloji fuarlarından birisi. MWC’de her şey akıllı telefonlarla ilgiliyken CES öncesinde yılın en önemli teknolojilerinin tanıtılacağını öncesinde biliyoruz. Ancak IFA’da ise ilgiç mutfak araçlarından duvar büyüklüğünde ekranlara kadar bizi nasıl sürprizlerin beklediğini tahmin etmek çok zor. IFA 2018'de bizi neler bekliyor?

Akıllı telefonlar

Sony şimdiye kadar katıldığı her IFA’da yeni bir cihaz tanıtıyor ve bu seneyi de boş geçmeyeceğini düşünüyoruz. IFA 2018’de Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia XZ3’ün tanıtılması kuvvetle muhtemel. Söylentiler XZ3’ün çift arka kamera veya Sony’nin yeni 48MP’lik sensörleriyle geleceğini işaret ediyor.

Çinli akıllı telefon devi Huawei’de IFA’da yer alacak. Firma 6.3 inçlik Mate 20’yi fuarda tanıtabilir. Bunun yanında mevcut modellerinin ‘lite’ ve ‘pro’ versiyonları da ortaya çıkabilir.

Geçtiğimiz yılki IFA’da LG V30 tanıtılmıştı. Bu yıl da V40’ın tanıtılacağı söylentileri dolaşıyor. Cihazın IFA’da tanıtılıp tanıtılmayacağı yönünde net bir bilgi bulunmuyor.

Blackberry cihazları üreten TCL’nin etkinlikte yeni ürünler tanıtacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bahsedilen ürünün KEY2’nin yeni ve sadeleştirilmiş sürümü KEY2 LE olabilir.

Giyilebilir teknolojiler

IFA’da yeni akıllı saat ve fitness bileklikleri adeta sergilenmek için sıraya girecek. Fossil her yıl yeni ürünleriyle boy gösteriyor. Bunun dışında Samsung, Casio, Huawei ve LG gibi markalara ait giyilebilir teknoloji ürünleri de fuarda tanıtılacak.

TV ve ses

4K ve HDR kısaltmaları geçen senelerde kaldı ancak IFA'daki TV'lerin yine bu ibarelerle geleceği kesin. Samsung'un 8K QLED TV'sinin geldiğine dair ciddi sinyaller var. Güney Koreli teknoloji devi büyük ihtimalle 146 inç'lik 4K MicroLED The Wall TV'yi de IFA'ya getirecek. LG'nin ise daha da büyük olan 175 inç'lik MicroLED TV'yi IFA'ya taşıma ihtimali var.

Türkiye’den katılacak olan Vestel ve Sunny’de fuarda yeni televizyonlarını tanıtacak. Sunny 55 inçlik D-LED Curved 4K televizyonunu fuara götürecek.

Geçen seneki IFA'yı kablosuz kulak içi kulaklıkları görmeden terk etmeniz mümkün değildi. Bu seneki IFA'da da en az birkaç çift kablosuz kulaklık görmeyi bekleyebiliriz. Yeni hoparlörler, IFA'nın vazgeçilmezlerinden ancak şu sıralar yapay zekasız bir ev elektroniği ürünüyle ortaya çıkma cesaretini kimse göstermiyor.

Geriye kalanlar

Türkiye’den Vestel, Sunny, Arzum gibi firmalar yeni ürünlerini tanıtacak. Bunların dışında Asus, Acer, Lenovo, Fitbit, HMD Global, Razer, Harman ve diğer bilinen markalar yeni akıllı ürünleriyle fuarda boy gösterecek.

#IFA 2018
#Fuar
#teknoloji
6 yıl önce