|

İnsanlığı yeryüzünden silecek

Elon Musk yapay zeka uyarılarına bir yenisini ekledi. Musk insan eliyle üretilen yapay zekanın insanoğlu üzerinde egemenlik kuracağını ve ölümsüz bir diktatöre dönüşeceğini söyledi. Musk’a göre yapay zekaya karşı savaşta insanların kurtulabilme şansı sadece yüzde 10.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2018 Pazar
Güncelleme: 03:42 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Elon Musk
Elon Musk

Son dönemde yapay zeka ile ilgili yaptığı uyarılar ile gündeme gelen SPACEX ve Tesla’nın sahibi Amerikalı girişimci Elon Musk, bu uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Musk, yapay zekanın ‘ölümsüz diktatör’e dönüşebileceği ve insanoğlu üzerinde egemenlik kuracağı iddiasında bulundu. Musk, bu tehdide “Asla kaçamayacağımız ölümsüz bir diktatörü kendi ellerimiz ile yaratabiliriz” ifadeleri ile dikkat çekiyor.


Kurtulma şansı yüzde 10

'Do You Trust This Computer’ isimli belgeselde bu iddiasını dile getiren Musk, otoriter rejimler tarafından yaratılan yapay zekanın insanoğlunun karşılaşacağı en büyük tehdit olacağını öne sürdü. Musk, yapay zeka ile insaoğlu arasında yaşanacak bir güç mücadelesinde insanların kazanan taraf olma oranını da açıkladı. Musk’a göre, süper zeki bir yapay zekaya karşı girişilecek mücadelede insanoğlunun kurtulma şansı sadece yüzde 10.

#Yapay Zeka
#Robot
6 yıl önce