|

Instagram: Hata yaptık

Instagram, ana sayfadaki gezinmeyi Hikayeler kısmındaki gibi yapan bir özelliği dün akşam saatlerinde kullanıma sundu. Ancak dünya genelinde kullanıcıların tepkisiyle karşılaşan Instagram, bu özelliğin yanlışlıkla yayınlandığını söyleyerek geri çekti.

Yeni Şafak
09:27 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 10:45 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Instagram yaz aylarında 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.
Instagram yaz aylarında 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

Dünyanın en popüler sosyal ağı haline gelen Instagram, dün akşam saatlerinde zaman tünelinde gezinmeyi kaydırmalı hale getirdi. Birkaç aydır bu özellik üzerinde çalışan Instagram hiçbir duyuru yapmadan yeni özelliği kullanıma açtı. Aşağıdaki GIF’ten ana sayfanın nasıl çalıştığını görebilirsiniz.


Instagram kurulduğu günden bu zamana kadar hep aşağıya doğru kaydırarak yeni gönderileri görebiliyorduk. Ana sayfadaki gönderiler de hikayeler kısmında olduğu gibi tıklayarak veya kaydırarak geçilmeye başladı. Gönderiye ait yorumların görülebilmesi için kullanıcıların ekranı kaydırması gerekiyordu. Instagram’ın kullanıma sunduğu bu yeni özellikle her seferinde yalnızca bir adet gönderi görülebiliyordu.


Instagram’ın yöneticisi Adam Mosseri’nin yaptığı açıklamaya göre yayınlanan bu özellik sadece test amaçlıydı. Ancak olması gerekenden çok daha büyük bir kitleye açıldı. Uygulamaya gelen bu özellik kısa bir süre sonra kullanımdan kaldırıldı.

#Instagram
#sosyal medya
#güncelleme
5 yıl önce