|

Instagram şifreniz çalınmış olabilir

Instagram’da son günlerde ortaya çıkan bir güvenlik açığı, bazı kullanıcıların şifrelerini açık etti. Şifrelerin kötü niyetli kişiler tarafından görülmesine sebep olan güvenlik açığının “View As” özelliği yüzünden meydana geldiği açıklandı.

Yeni Şafak
16:43 - 17/11/2018 Saturday
Güncelleme: 16:47 - 17/11/2018 Saturday
Diğer
Bazı kullanıcıların, yaşanan güvenlik açığından dolayı hesaplarına giremediği de ortaya çıktı.
Bazı kullanıcıların, yaşanan güvenlik açığından dolayı hesaplarına giremediği de ortaya çıktı.
Facebook’un
“View As”
özelliğiyle ilgili ortaya çıkan güvenlik açığından dolayı yaklaşık 50 milyon kişinin hesabının etkilendiği ortaya çıkmıştı. Instagram’daki güvenlik açığı ise kullanıcıların kişisel bilgilerini indirerek saklayabilecekleri sistem üzerinden gerçekleşti.

Shiftdelete'in haberine göre bu özelliği kullanan Instagram kullanıcılarının şifreleri, indirilen bilgiler içerisinde açık bir şekilde görüntülenebiliyor. İşin kötü tarafı ise bu şifrelerin Facebook’un kendi sunucularında da açık bir şekilde depolanmasıyla ortaya çıktı.

Güvenlik açığı giderildi

Facebook yaptığı açıklamayla Instagram güvenlik açığını giderdiğini ve artık kullanıcı şifrelerinin kendi sunucularında açık bir şekilde saklanmadığını bildirdi.

  • Bu güvenlik açığından çok fazla kişinin etkilenmediği, özellikle ortak kullanılan ve güvenli ağlara bağlı olmayan bilgisayarlarda şifrelerin açığa çıkma ihtimali olduğunun altı çizildi.

Eğer bu konuyla ilgili bir bildirim almadıysanız büyük ihtimalle hesap şifrelerinizle ilgili olumsuz bir durum yaşanmamıştır.

#Instagram
#Facebook
5 years ago