|

Instagram Windows desteğini kesiyor

Windows 10 Mobile işletim sisteminin yıl sonunda hizmet vermeyi keseceği açıklandığından beri uygulamalar da bu sayfayı kapatmaya başladı. Instagram da Windows mobil işletim sistemi kullanan cihazlardan desteğini çekiyor.

Yeni Şafak
11:12 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:18 - 3/04/2019 Çarşamba
Diğer
İnstagram
İnstagram

Windows mobil işletim sisteminin piyasaya çıktığı günden itibaren en büyük problemi uygulamaların az olmasıydı. Geliştiriciler için hiçbir zaman cazip bir platform haline gelemeyen Windows 10 Mobile, şimdi de Instagram desteğini kaybediyor.

Instagram’dan gelen açıklamaya göre, 30 Nisan’dan sonra resmi uygulama artık kullanılmayacak. Windows telefonlarda Instagram uygulaması ilk başlatıldığında da uygulamanın ay sonundan itibaren kullanılamayabileceğine dair bir uyarı mesajı çıkıyor.

Ardından da kullanıcılar resmi internet sitesini kullanmaya yönlendiriliyor. Instagram’ın internet sitesinde ise bazı özellikler kullanılamıyor. Ayrıca site üzerinden Instagram kullanıcılara bildirim de gitmiyor.

Windows Phonelara olan desteğin kesileceği tarihe kadar pek çok uygulamanın da platformdaki desteğini çekmesi bekleniyor. Söylentilere göre Windows 10 Mobile’ın pazar payı yaklaşık olarak %0, haliyle çok fazla insanın bu değişimden etkilenmesi beklenmiyor.

#Instagram
#Sosyal medya
#Windows 10 Mobile
#işletim sistemi
5 yıl önce