|

Instagram yenilendi

Dünyanın en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram'ın hikayeler özelliği yenilendi. Hikayeler kısmına Boomerang özelliği ve kişi etiketleme seçeneği getiren Instagram, yakın zamanda canlı yayına geçmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
09:44 - 11/11/2016 Friday
Güncelleme: 06:44 - 11/11/2016 Friday
Yeni Şafak

Yıllar önce Facebook bünyesine katılan dünyanın en büyük fotoğraf ve video paylaşım ağı Instagram'a yeni güncelleme geldi. Android, iOS ve Windows Mobile platformları için yayınlanan güncellemeyle birlikte, yaklaşık 3 ay önce kullanıma sunulan hikayeler özelliği daha da işlevsel hale geldi.





Son güncelleme, hikayeler özelliğine 'Boomerang' özelliği getiriyor. Bu özellik bildiğimiz gibi GIF benzeri kısa süreli görüntüleri sürekli başa sararak oynatıyor. Örneğin aşağıdaki görüntüde olduğu gibi…





Daha önce Instagram'ın uygulama marketlerinde yayınladığı Boomerang uygulamasıyla yapabildiğimiz bu çalışma, artık hikayeler bölümünde direkt Instagram üzerinden yapılabiliyor.



Diğer taraftan yine eklediğimiz hikayede arkadaşımızı etiketleyebiliyoruz. Örneğin paylaştığımız görüntüde bir arkadaşımız yer alıyor ve bunu belirtmek istiyoruz. Hikayeler kısmına görüntüyü ekledikten sonra yazı ekle kısmına '@' işaretini koyarak istediğimiz kişiyi etiketleyebiliyoruz. Daha sonra videoyu izleyenler o etikete tıkladığında direkt o kişinin profiline gidiyor.





Instagram'a dair bir başka gelişme ise canlı yayın… Instagram'ın CEO'su Kevin Systrom'un, uygulamaya bundan böyle canlı yayın özelliğinin geleceğini doğruladı. Systrom'un Financial Times'a verdiği röportajda canlı yayın özelliğine dair akılda kalan sorular cevabını buluyor:



  • “Sevdiğim birisiyle ilişkimi güçlendirmeye çalışıyorsam, canlı video yayını yapmam bunu gerçekleştirmek için mükemmel olurdu.”

#Instagram
#Hikayeler
#Boomerang
#Canlı Yayın
#Sosyal Medya
7 years ago