|

Instagram duyurdu: Instagram'da mavi tik nasıl alınır?

Instagram’da ‘mavi tik’ olarak bilinen onay işareti genellikle tanınmış kişilerde bulunuyor. Bu simge hesabın biraz daha itibarlı görünmesini sağlıyor diyebiliriz. ‘Mavi tik’ olarak bilinen onay işaretini almak için ne yapmalısınız? İşte onaylı hesap için yapmanız gerekenler..

Yeni Şafak
09:28 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:45 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Instagram
Instagram

Instagram, popüler olmaya başladıktan sonra tanınmış kişilere ait sahte hesapların önüne geçebilmek için ‘mavi tik’ yani onaylı hesap uygulamasına geçti. Bu simge zamanla bir statü haline gelmeye başladı.

Hesabın onaylı olması, sosyal medya platformunun bu hesabı kullanan kişinin davranışlarını onayladığı veya onu takip etmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Mavi tik yalnızca hesabın sahibinin gerçek olduğunu ve sahte bir hesap olmadığını gösteriyor. Instagram bu tür hesapları sürekli olarak takip edemese de kuraların çiğnenmesi durumunda mavi onay işaretini kaldırabiliyor. Peki bu onaylı hesaplar nasıl alınıyor?

'Mavi tik' başvurusu nasıl yapılır?

Sosyal medya platformu kişilerin başvuruları olmadan kendisi otomatik olarak onaylıyordu. Ancak ilk olarak geçtiğimiz ay Avustralya’da test edilmeye başlanan ve artık dünya geneline yayılan uygulamayla mavi tık almak mümkün hale geldi. Profil sayfanızdaki ayarlar kısmından onaylı hesap için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak burada 'başvuru' kelimesinin altını çizmek gerek. Çünkü bu özellik her ne kadar kullanıcılara Ayarlar altında sunulacak olsa da, sonuçta 'başvuru'dan öte bir şey olmayacak. Yani siz başvuracaksınız; Instagram gerçekten hesabınızın mavi tik almasına gerek olup olmadığını kontrol edecek ve gerekli görürse bu talebinize olumlu dönüp sizi onaylı hesaba geçirecek.

Fotoğraflardaki adımları takip ederek siz de hesabınızın doğrulanmasını talep edebilirsiniz.


Ancak Instagram'ın bu talebinize ne kadar sürede yanıt vereceği bilinmiyor. Bunu, özellik hayata geçtiğinde göreceğiz. Ancak olumlu ya da olumsuz mutlaka Instagram tarafından yanıt alacaksınız.

Hesabınızın onay için potansiyeli olduğunu düşünüyorsanız şunlara dikkat edin:
  • - Instagram dışında da çevrimdışı profil oluşturun. Bu sayfalarda Instagram profilinize bağlantı vermeye dikkat edin.
  • - Instagram ünlüsü olmayın. Kulağa garip gelebilir ancak Instagram, taklit edilecek kişileri onaylamak istiyor. Başka yerlerde tanınan bir markaysanız Instagram, hesabınızı onaylamaya uygun bulabilir. Kendinizi taklit edilebilecek bir konuma koymanız, onay alma ihtimalinizi artıracaktır.
  • - Hesabınız aktif olsun.
  • - Sahte takipçi satın almak gibi şüpheli davranışlarda bulunmayın.
  • - Onay işareti için başvuruda bulunamadığınız ve onu satın alamadığınız için en iyi yol, bir dijital ajansla çalışmaktan geçiyor. Bu şekilde süreci hızlandırabilirsiniz ancak tanınmış bir kişi değilseniz reddedilme ihtimaliniz var.
#instagram
#mavi tik
#onaylı hesap
5 yıl önce