|

İnternette ilginç 'Putin'den satılık' ilanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gözde makam aracını internet üzerinden satışa çıkardı. Mercedes marka zırhlı araç, 8.5 milyon ruble, yani yaklaşık 560 bin liraya satılacak.

Yeni Şafak
11:53 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 19/04/2018 Perşembe
Diğer
Rusya Devlet Başkanı Putin için özel olarak üretilen Mercedes-Benz Pullman'ın zırhı B7 seviyesinde bir güvenliğe sahip.
Rusya Devlet Başkanı Putin için özel olarak üretilen Mercedes-Benz Pullman'ın zırhı B7 seviyesinde bir güvenliğe sahip.

Vladimir Putin uzun yıllardır kullandığı makam aracını yeni seçimlerden galip ayrıldıktan sonra değiştirme kararı aldı. Eski makam aracı klasik satış yöntemi yerine internet üzerinden alıcısını bulmayı bekliyor. Rusya’nın en büyük internet şirketlerinden olan Auto.ru adresinde vitrine çıkarılan Mercedes-Benz Pullman W220 S 600 model araç 2003 yılında özel olarak üretilmişti.

Araç 15 yılda 88 bin kilometre yol yaptı. Bu da dünyayı iki kez dolaşmak anlamına geliyor. Auto.ru’nun satış ilanında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu arabayla bir çok resmi toplantılara gitti” denildi.

Aracı benzerlerinden ayıran özelliği ise zırh yapısı olarak göze çarpıyor. B7 seviyesinde koruma sistemine sahip araç, dünyanın en iyi korunan devlet başkanlarından Putin’in bir önceki makam otomobiliydi. B7 seviyeli makam araçları ABD Başkanı’ndan Papa’ya birçok kişinin garajında yer aldı.

#Mercedes
#Putin
#Makam Aracı
6 yıl önce