|

iOS 11.4 Beta 1 geliştiriciler için yayınlandı

iOS 11’in son büyük güncellemesi iOS 11.4’ün betası geliştiriciler için yayınlandı. Güncellemede uzun süredir beklenen Mesajlar iCloud’da ve AirPlay 2 Çoklu-Oda desteği özellikleri bulunuyor.

Yeni Şafak
12:08 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 12:09 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
iOS 11.4'ün son büyük güncelleme paketi olması bekleniyor.
iOS 11.4'ün son büyük güncelleme paketi olması bekleniyor.

Apple, mobil cihazlarında kullandığı iOS 11.4 Beta 1 sürümünü geliştiriciler için yayınladı. iOS 11.3 güncellemesinin üzerinden henüz kısa bir süre geçtikten sonra geliştiricilere açılan güncellemede beklenen iki yeni özellik bulunuyor.


Mesajlar iCloud’da

Mesajlar iCloud’da özelliği geçtiğimiz yıl iOS 11 tanıtıldığından beri bekleniyordu. Daha önce pek çok iOS 11 beta sürümünde de yer almıştı. Bu özellik ile mesajlarınız iCloud hesabınızda depolanıyor ve böylece farklı cihazlar üzerinden mesajlarınıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca tüm mesajlar iCloud’a depolanacağı için telefon hafızasında yer açılacaktır. Apple’ın açıklamasına göre cihazınızda yalnıza en yeni mesajlar depolanacak.


AirPlay 2 Çoklu-Oda desteği

Bu özellik sayesinde tek bir iPhone’dan birden fazla hoparlörde aynı anda müzik çalabileceksiniz.

HomePod Stere desteği

HomePod için stereo desteği sayesinde iki farklı HomePod’u bir tane stere hoparlör gibi kullanabilirsiniz.

Beklenen diğer özellikler

iOS 11.4 büyük ihtimalle iOS 11’in son büyük güncellemesi olarak yayınlanacak ve Apple’ın 4 Haziran’daki WWDC etkinliğinde tanıtılacak olan iOS 12’den hemen önce ortaya çıkacak. Bu zamana kadar Apple, Siri’nin kilit ekranındaki gizli mesajları okumasına neden olan hatayı da düzeltmesi bekleniyor.

#Apple
#iOS 11
#iPhone
6 yıl önce