|

iOS 9.3'te bir hata daha!

Önce aktivasyon sorunu şimdi de donmalar!

Yeni Şafak ve
09:57 - 28/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Apple'ın son güncellemesi

'e yönelik sorunlar bitmek bilmiyor. Bildiğimiz gibi güncellemenin ilk sürümündeki bir hatadan ötürü iPhone 5S ve öncesi modeller

.



İşte şimdi de

, internet tarayıcısı Safari üzerinden bir linke tıkladığımızda iPhone'umuz (veya iPad'imiz) donuyor. Özellikle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcıları tarafından şikayet edilen bu olay tam olarak şu şekilde gerçekleşiyor:



Safari üzerinden bir internet sayfası açıyorsunuz. Bir bağlantıya gitmek üzere linke tıkladığınızda internet tarayıcısı adeta donup kalıyor. Bildirim merkezi ve denetim merkezine erişebiliyoruz ancak Safari'de işlem yapamıyoruz.



Tek çözüm olarak ana menü tuşuna iki kez tıklayarak Safari'yi kapatıp tekrar açmaya çalışıyoruz (tabii bir süre açılmıyor). Tarayıcı tekrar açıldığında ise tüm sekmelerin kapatılmış olduğunu görüyoruz. Aşağıdaki videoda, hatanın tam olarak nasıl gerçekleştiğini izleyebilirsiniz.





Hatanın özellikle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ta baş göstermesi, 3D Touch özelliği nedeniyle meydana geldiği yorumlarına neden oldu. Bazı kullanıcılar Safari dışında ayrıca Mail, Mesajlar ve Notlar uygulamalarında da aynı hatanın olduğunu ifade etti.



Geçtiğimiz haftalarda Twitter üzerinden teknik destek merkezi açan Apple hesabına hata ile ilgili adeta tweet yağdı. İşte o tweetlerden bazıları:













Hata ile ilgili Apple tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcıları, bu hatanın bir an önce düzeltilmesi için sabırsızlıkla bekliyor.





#apple
#ios 9.3
#iphone 6s
#iphone 6s plus
8 yıl önce