|

iPad Mini 4 test masasında

Kompakt form yapısı ve ağabeylerine oranla uygun maliyetiyle ülkemizde iPad ailesinin açık ara an çok satılan modeli olan Mini neslinin son üyesi Mini 4'ün test sonuçları yayımlandı.

Yeni Şafak ve
10:01 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:01 - 16/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

iPad Mini 4'ün teknik özellikleri de açıklığa kavuştu.



Kompakt form yapısı ve ağabeylerine oranla uygun maliyetiyle ülkemizde iPad ailesinin açık ara an çok satılan modeli olan Mini neslinin son üyesinin Geekbench testinin ertesinde Apple A8 yongaseti ve 2GB RAM'e evsahipliği yaptığı ortaya çıktı. Gerçi zaten biliyorduk ama resmiyete kavuşması açısından önemli.





Çift çekirdekli Apple A8, iPhone 6/6Plus modellerinde yer verilen yongaseti. Apple bildiğimiz gibi bundan önceki iPad Mini'lerde de bir önceki iPhone'larda kullandığı yongasetine yer vermişti. Bu modelde de geleneği bozmamış. Sadece hızında 100MHz'lık bir artışa gidilerek 1.4GHz'dan 1.5GHz'a yüksetilmiş. Ki bu minik artış bile aşağıda göreceğimiz gibi tek çekirdek bazında genel performansa %5'lik bir doping yapmış.



RAM ise selefine kıyasla iki katlanarak 1GB'dan 2GB'a çıkmış. Ki pratikte asıl önemli yenilik de bu. Fazla RAM demek sadece iOS 9 ile birlikte gelen bölünmüş pencere uygulamasında değil, uygulamaların açılma ve yüklenme süresinden Safari'deki özellikle çok sekmeli internet gezintilerimize kadar pek çok alanda rahatlatacak bizi.



Sonuçlar üzerinde devam edelim:








Son olarak da fiyatları hatırlatalım:



Apple'ın resmi satın alım sayfasına

erişebilirsiniz, iPhone incelememiz ise aşağıda:



--------------



--------------





#apple
#ipad
#tablet
#iPad Mini 4
#iphone 6S
#iphone
9 yıl önce