|

iPhone şarj ederken hayatını kaybediyordu

ABD'de telefonunu şarj etmek için uzatma kablosu kullanan bir genç az daha canından oluyordu. Boynundaki kolyenin uzatma kablosuna temas etmesiyle elektrik akımına kapılan 32 yaşındaki Wiley Day, hastaneye zamanında yetiştirilmesiyle ölümden döndü.

Yeni Şafak
15:35 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:40 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
32 yaşındaki Wiley Day'in boynundaki zincir uzatma kablosuna takıldı ve elektrik akımına maruz kaldı.
32 yaşındaki Wiley Day'in boynundaki zincir uzatma kablosuna takıldı ve elektrik akımına maruz kaldı.

Son dönemde akıllı telefon bataryaları bir hayli eleştiriliyor. Zira mevcut lityum-iyon batarya teknolojisi, yanlış kullanımda veya darbeye bağlı olarak patlamaya meyilli. Bunu son dönemde bazı iPhone’larda ve tabii ki fiyaskoyla sonuçlanan Note 7’lerde fazlasıyla gördük.

32 yaşındaki Wiley Day de telefon şarjının kurbanı oldu. Fakat bu kez suçlu batarya değil, kendisi… Uyurken telefonunun başucunda olmasını isteyen şahıs, uzatma kablosuyla telefonunu şarja taktı. Fakat uyku halindeyken boynundaki zincir kolye uzatma prizine takıldı ve Wiley Day elektrik akımına kapıldı.



Kolyeyi boynundan çıkarmak için gücünü toplamaya çalışan talihsiz adam, bu esnada ağır şekilde yaralandı. Elektriğin etkisiyle adeta alev topuna dönen kolyeyi güçlükle çıkartan Day’in elinde ve boynunda üçüncü derece yanıklar oluştu.

Telefonunu şarj etmek isterken adeta ölümden dönen Wiley Day, artık telefonunu olabildiğince uzakta, mutfakta şarj ettiğini ifade etti.

#Akıllı telefon
#Şarj
#Wiley Day
7 yıl önce