|

iPhone X'i parçalarına ayırdılar

iPhone X’in satışa sunulmasının hemen ardından iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. Dünyanın dört bir yanında insanlar kuyruklara girerek iPhone X sahibi olmaya çalışırken ürünün parçaları tek tek incelendi.

Yeni Şafak
16:17 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 16:56 - 3/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
iPhone X'in parçalarına ayrılmış hali.
iPhone X'in parçalarına ayrılmış hali.

iPhone X bugün itibariyle dünya genelinde mağazalardaki yerini aldı. Apple’ın yeni amiral gemisinin parçalarına ayrıldığı ve tek tek incelendiği fotoğraflar iFixit tarafından yayınlandı.

Cihazın parçalanması 22 adımda gerçekleşti. Kendi özel aletleri yardımıyla bu işlemi yapan ekip sayesinde cihazın içeriği hakkında detaylı bilgiler ortaya çıktı.



iPhone 8 Plus ile neredeyse aynı ekran boyutuna ve paketleme kısmında ise aynı özelliklere sahip. Ancak iPhone X’in içi oldukça yoğun denilebilir. Apple ilk kez pili ikiye bölmüş. Teknik olarak iPhone X’in iki adet bataryası var. Ayrıca yerden tasarruf etmek için telefonun ana kartı ikiye katlanmış. İlginçtir ki Apple aynısını orijinal iPhone’da da yapmıştı. Face ID ve diğer yeni teknolojileri kullanan TrueDepth kamera sistemi de telefonda önemli bir yer kaplıyor.




Garip bir şekilde çipler, kameralar ve bir sürü diğer parçalarla sıkıştırılmış olan 5.8 inçlik iPhone X ve iPhone 8’in tamiri arasında pek bir fark bulunmuyor. Ancak iPhone X’i kendi başınıza tamir etmeye çalışmanızı önermiyoruz. Eğer cihazınız arızalanırsa bu işin uzmanlarından yardım almanız gerekir.






#iPhone X
#apple
#iPhone 8
6 yıl önce
default-profile-img