|

IŞIN lazer silahı 22 mm'lik gemi zırh çeliğini deldi

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, sosyal medya hesabın yaptığı paylaşımla IŞIN lazer silahı ile 500 metre mesafeden 22 mm'lik gemi zırh çeliğinin başarıyla tahrip edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
23:05 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:44 - 5/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
IŞIN lazer silahı ile 500 metre mesafeden 22 mm'lik gemi zırh çeliğini başarıyla tahrip etti.
IŞIN lazer silahı ile 500 metre mesafeden 22 mm'lik gemi zırh çeliğini başarıyla tahrip etti.

Kritik lazer silahları teknolojisine uzak kalmak istemeyen Türkiye, kendi ‘Lazer Savunma Sistemi’ni üretmeye devam ediyor.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine katılmak üzere test edilen IŞIN lazer silahının başarılı bir şekilde test edildiğini açıkladı.

Demir, sosyal medya hebasından IŞIN Lazer Silahı'nın klibini paylaşarak "IŞIN lazer silahı ile 500 metre mesafeden 22 mm’lik gemi zırh çeliği başarıyla tahrip edildi." ifadelerini kullandı.

Savunma ürünü ayrıca 20 KW güce sahip. Hedef malzemesi CK55 karbon çeliği olan ARMOL'ün hedef mesafesi 500 metre ve kalınlığı 3 mm.

Geliştirilme nedeni

Sistem 500 metre menzile kadar, mini ve mikro İHA (insansız hava aracı) / İDA (insansız deniz aracı) tehditlerine, meskun mahalde terör unsurları tarafından kullanılan kamuflajlara ve 200 metre ve üzeri mesafede EYP (el yapımı patlayıcı) ve yol kenarı şüpheli paketlere karşı geliştirildi. Lazer Savunma Sistemi, enerji santralleri, hava alanları, sınır karakolları, karargah binaları ve konvoy geçiş güzergahlarının güvenliğini sağlamakta kullanılabilecek.

Sistem nasıl çalışıyor?

Lazer Savunma Sistemi'nde, fiber lazer kaynağı tarafından üretilen yüksek güçlü lazeri yatay-dikey eksende hareket eden stabilize bir platform üzerinden hedef yönlendirilebiliyor. Stabilize platform, hedefin tespit ve takip fonksiyonlarını yerine getirmek üzere termal kamera ve gündüz görüş kamerası gibi elektro-optik birimleri de bünyesinde barındırıyor.

Sistem, elektro-optik birimlerin kamera görüntüleri üzerinden tehditleri otomatik olarak takip altına alıyor ve gönderdiği yüksek güçlü lazer ışınla tehditlerin bertaraf edilmesini sağlıyor.

#İsmail Demir
#TSK
6 yıl önce