|

İstanbulkart HES kodu eşleştirme işlemi zorunlu mu, nasıl yapılır?

İstanbulkart'a HES kodu eşleştirmeyenler için son gün yaklaşıyor. İstanbulkart'a HES kodunu eşleştirmeyenler toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak. Şehirler arası ulaşımda seyahat için bir numaralı kural haline gelen HES kodu artık şehir içi ulaşımda da zorunlu. İstanbulkart'a HES kodu eşleştirilmesi 15 Ocak'a kadar yapılmayan kişiselleştirilmiş kartlar toplu ulaşımda kullanılamayacak. Son güne az bir süre kala İstanbulkart HES kodu eşleştirme işlemi zorunlu olup olmadığı ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. İstanbulkart'a HES kodunun nasıl yüklenmesi gerektiğini adım adım anlattık.

17:07 - 11/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 17:20 - 11/01/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye'nin pek çok yerinde hayata geçen uygulama ile koronavirüs tanılı ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanması engellenmeye çalışılıyor.
Peki, İstanbulkart HES kodu eşleştirme işlemi zorunlu mu,
Peki, İstanbulkart'a HES kodu yükleme nasıl yapılıyor? İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır? İstanbullukar toplu ulaşım kartlarının iptal edilmemesi için İstanbulkart ile HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılacağını merak ediyor ve araştırıyor.

İstanbulkart HES kodu eşleştirme işlemi zorunlu mu?

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu artık resmi olarak bulunmakta. Şehirler arası ulaşımda seyahat için bir numaralı kural haline gelen HES kodu artık şehir içi ulaşımda da zorunlu.

İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

Eşleştirme işlemi "istanbulkart.istanbul" sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor. Kartınıza şimdi Hes kodu eşleştirmesi yapmak için
. Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası
sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.


#İstanbulkart
#HES kodu
3 yıl önce