|

İşte bataryayı 'yudum yudum' içen akıllılar

İşte en tasarruflu akıllı cep telefonları.

Yeni Şafak ve
17:20 - 26/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:20 - 26/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi akıllı telefonların en aksayan ayaklarından birisi -hatta bizce ilki- bataryalarının yetersiz oluşu. Kapasiteyi arttırdığınız vakit telefon kalınlaşıyor, ince tasarımda diretirsek bu defa da batarya adeta su gibi akıp gidiyor. Yahut da Samsung'un S6/edge ve Note 5 gibi yeni serilerinde yaptığı gibi inceliği korumak adına bütünleşik batarya kullanmak zorunda kalınıyor vs. vs.



Kısacası halen çözülmeyi bekleyen büyük bir sorun batarya olayı. Artık

mi geçilecek,

mı yapılacak yoksa

ne mi yol alınacak bilmiyoruz ama bir şeyler yapılacağı kesin.



Hmm bir de

vardı değil mi?



Velhasıl an itibarı ile yukarıda yöntemlerin hiçbirisi gerçekleşmediğine göre bizim yapmamız gereken de mecburen elimizdeki modeller arasında bir seçim yapmak. Ki

sitesi de pek çok model arasında yaptığı detaylı karşılaştırma ile en tasarruflu modelleri belirlemiş zaten. Bize de size aktarmak düşüyor:






Gördüğümüz gibi üst seviye akıllı telefonlar arasında bataryayı en tasarruflu kullanan model 13.5 saatlik performansı ile 'açık ara' diyebileceğimiz bir farkla Xperia Z3 Compact. 2. sırada ise 12 saatle Galaxy S6 Active geliyor ama bu 'zırhlı' model zaten yapısı itibarı ile sadece kısıtlı bir kesime hitap ettiğinden bizim için çok da önemli değil. Bronz madalya ise 11 saat 15 dakika ile Samsung'un son amiral gemisi Edge+'ta.



Diğer tüm modeller ise ufak ufak farklarla birbirlerinden ayrılıyorlar. Hayal kırıklığı yaratan popüler modellere baktığımızda ise karşımıza LG G4, iPhone 6 Plus ve HTC One M9 çıkıyor.



Bu arada bir dipnot düşmeden de geçmeyelim:



Telefonda pil performansını belirleyen temel bileşen tabii ki batarya ama bunun yanısıra panelin yapısından (örneğin AMOLED'ler IPS'lerden daha tasarrufludur), ekran çözünürlüğüne, yongasetinden kullanılan uygulamalara ve hatta münferit uygulamaların kodlanmasına kadar envai çeşit parametre mevcut. Haliyle 'bu budur' demek imkansız.







#akıllı telefon
#android
#iphone
#note 5
#ios
#google
#samsung
#batarya
9 yıl önce