|

İşte Google'ın akıllı saatleri

Teknoloji devi Google'ın ilk kez üretmeyi amaçladığı akıllı saatlerin görüntüleri sızdırıldı. Akıllı saatler Angelfish ve Swordfish olmak üzere iki modelde piyasaya çıkacak.

Yeni Şafak
15:40 - 12/07/2016 Salı
Güncelleme: 00:03 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Google'ın 2 yeni modelde akıllı saat üreteceği iddia ediliyor.
Google'ın 2 yeni modelde akıllı saat üreteceği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Google'ın, kendi akıllı telefonunu üretmenin hazırlığı içinde olduğunu belirtmiştik. Halihazırda Nexus markası altında akıllı telefon geliştiren Google, mayıs ayında ilk modüler akıllı telefonu ARA'yı görücüye çıkarmıştı.





Kendi akıllı telefonunu üretmeyi amaçlayan Google, aynı zamanda kendi akıllı saatini de üretmeyi hedefliyor. Akıllı saatlerin Angelfish ve Swordfish olmak üzere iki modelde piyasaya

. Angelfish hem daha büyük bir ekrana sahip olacak hem de diğerine oranla özellikleri daha iyi olacak.





Swordfish olarak adlandırılan saat ise diğerine oranla biraz daha küçük bir ekran boyutuna sahip. Ayrıca Swordfish'te LTE ve GPS desteğinin de olmayacağı açıklandı. Bu nedenle sadece eşleştirildiği akıllı telefona bağımlı bir akıllı saat olacak.



Her iki saatinde işletim sistemi Android Wear 2.0 olacak. Lakin Samsung ve Motorola gibi diğer markaların akıllı saatlerine oranla ufak çaplı farklılıkların olabileceği vurgulandı. Bu farkların oluşmasında şüphesiz akıllı saatlerin Google Assistant ile bütünleşik çalışmasının da etkisi var.



Söz konusu akıllı saatlerin ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor. Zira konuyla alakalı Google cephesinden resmi bir açıklama yapılmadı.



#Google
#Akıllı Saat
#Swordfish
#Angelfish
8 yıl önce