|

İşte Meizu Pro 6: 6GB RAM, 128GB ROM!

Fiyat/performans tacının müstakbel sahibi!

Yeni Şafak ve
00:55 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:55 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Yakın geleceğin en merakla beklenen modellerinden birisi olan Meizu Pro 6'dan ilk görüntüler geldi.



Çin'in Xiaomi ile birlikte fiyat/performans denilince akla gelen ilk iki markasından birisi olan Meizu'nun yeni amiral gemisi gördüğümüz kadarıyla selefiyle tasarımsal açıdan benzer bir görünüm arz ediyor. Yekpare metal gövdenin korunduğu telefonun 2.5D ekran camı sayesinde kasasıyla ekran arasında da açıklık yok. Bu da en nihayetinde hem kolay elde tutuş hem de estetik bir görünüm sağlıyor. Kısacası 'neredeyse çerçevesiz' diye nitelendirebiliriz rahatlıkla.



Ama Meizu Pro 6'nın asıl vurucu gücü dışarısında değil kaputunun altında. Şöyle ki Mediatek'in halihazırdaki tepe seviye yongaseti olan Helio X20'nin güncellenmiş versiyonu olan X25 ile gelecek olan modelin RAM kapasitesinin ise 6GB olacağı belirtiliyor. Bu arada X25'in Mediatek ile Meizu arasındaki iş ortaklığı neticesinde (en azından ilk bir kaç ay süresince) sadece bu modele özel kalacağının da notunu düşelim. X20'dan farkı işlemcinin saat hızının 2.5GHz'a, GPU'nun ise 850MHz'e yükseltilmiş oluşu. Keza 6GB RAM de tepe seviye varyasyona özel olacak. Standart model ise 4GB ile gelecek.







5.5-inç'lik (1929x1080) IPS ekranının 3D Touch teknolojisine de sahip olacağı da belirtilen bir diğer önemli ayrıntı. Bildiğimiz gibi bu özellik bize parmak basıncımıza göre özelleştirilmiş ekran menüleri sunuyor. Yani örneğin yumuşak bastığımızda Facebook'u açarken sert basarsak doğrudan alt menülere (örneğin gönderi yaz, mesaj gönder vb.) erişebiliyoruz. Parmak izi okuyucusu da unutulmamış tabii ki.



Bunların haricinde modelin diğer özelliklerine baktığımızda karşımıza 64/128GB dahili hafıza ile 21/5MP arka ve ön kamera çıkıyor. Batarya kapasitesi ise henüz belli değil.



Son olarak da modelin önümüzdeki haftalarda tanıtılmasının beklendiğini söyleyelim. Bununla birlikte kesin bir tarih yok elimizde.








#meizu
#android
#Meizu Pro 6
8 yıl önce