|

Jaguar ve Land Rover'dan yeni bomba

İngiliz otomotiv devi Jaguar Land Rover sürücüsüz otomobil çalışmalarına başladı. İlk etapta test sürüşleri için 100 araç üretilecek. Sistemin özellikle 'potansiyel kaza tehlikesini önceden tespit etmesi' üzerinde duruluyor.

Yeni Şafak ve
16:15 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:15 - 13/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Jaguar Land Rover sürücüsüz otomobil çalışmalarına başlıyor.
Jaguar Land Rover sürücüsüz otomobil çalışmalarına başlıyor.

2008 yılında Hintli otomotiv şirketi Tata Motors'a 2,8 milyar dolar karşılığında satılan Jaguar ve Land Rover sürücüsüz otomobil hazırlıkları yapıyor.



Bildiğimiz üzere son yıllarda sürücüsüz otomobil alanında ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu sektörün öncüleri için şimdilik Google ve Ford'u sayabiliriz. Zira bu firmaların çalışmaları rakiplerine oranla hayli ileride. Ayrıca Tesla Motors gibi yarı sürücüsüz sistem (otomatik pilot) çalışmaları yapan otomotiv şirketleri de var. Geçtiğimiz günlerde Alman otomobil devi BMW'nin de sürücüsüz otomobil hazırlığı içinde olduğunu belirtmiştik.





İşte İngiliz otomobil devi grubu Jaguar Land Rover'ın da sürücüsüz otomobil çalışması içinde

. Çalışmalar için 100 test aracı üretilecek ve deneme sürüşleri yapılacak.



Jaguar Land Rover'ın sürücüsüz araçları Google'ınkinden biraz farklı olacak. Bildiğimiz üzere Google'ın araçları tamamen sürücüsüz teknoloji kurgulandı ve deneme sürüşleri bu doğrultuda yapılıyor. Jaguar Land Rover ise 4 ana başlık üzerine odaklanmış durumda:



  • - Kamera vasıtasıyla potansiyel tehlikeleri tespit etme.
  • - Potansiyel kaza öncesi otomatik fren.
  • - Araçlar arası bilgi paylaşımı.
  • - Acil servis araçlarını tanıma özelliği.

Bu özellikler, diğer firmalarla kıyaslandığında hayli zayıf kalıyor. Lakin bildiğimiz gibi birçok firma artık sürücüsüz araç çalışmalarına başladı. Jaguar Land Rover'da bir şekilde sürücüsüz araç üretimine geçmeyi hedefliyor.





#Jaguar
#Land Rover
#Sürücüsüz otomobil
8 yıl önce