|

Jia Jia: En insansı robot!

Gülebiliyor, ağlayabiliyor, hatta sorularınıza esprili yanıtlar bile verebiliyor...

Yeni Şafak ve
17:10 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:11 - 18/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları şu sıralar büyük mutluluk içinde. Zira 3 yıldır üzerinde çalıştıkları proje nihayete erdi ve dünyanın en gerçekçi robotunu ürettiler.



Robotun ismi

. Fotoğrafa ilk bakıldığında neredeyse gerçek bir insandan ayırt edilemiyor. Yüzü, saçları, giyimi ve duruşuyla adeta bir insan gibi… Evet, tabii ki bu robotu bu kadar önemli yapan sadece dış görünümü değil. Eğer sadece bu baz alınsaydı zaten balmumundan heykel olurdu. Jia Jia öyle tasarlanmış ki; insanlarla hem konuşabiliyor hem de etkileşime girebiliyor.








Yukarıdaki videodan da gördüğümüz kadarıyla insansı robot, karşısındakilerle esprili bir şekilde de konuşabiliyor. Ayrıca göz kontağı kurabilmesi de bir başka artı yanı. Zira diğer üretilen robotların, ifadesiz bir şekilde dümdüz karşıya baktıklarını biliyoruz. Jia Jia ise az da olsa mimim yapabiliyor. Tpkı insan gibi gözlerini kırpması da Jia Jia'nın bir başka olumlu tarafı.







Fakat Jia Jia'nın yetenekleri şimdilik bu kadarla sınırlı. Gülme ve ağlama fonksiyonları bulunuyor fakat henüz bunların randımanlı çalıştığını söyleyemeyiz. Çinli araştırmacılar Jia Jia'nın çok daha insansı reaksiyonlar göstermesi için çalışmalarına devam edecek. Şimdiye değin gelinen nokta, ilerisi için daha iyi sonuçlar vaat ediyor.




#jia jia
#insansı robot
#çin bilim ve teknoloji üniversitesi
8 yıl önce