|

Karsan Jest Electric'in Avrupa'da testleri başladı

Karsan, BMW motoruna sahip minibüsünü geçtiğimiz Ağustos ayında Almanya’da düzenlenen Hannover Fuarı’nda sergilemişti. Üretim için hazır olduklarını söyleyen şirket, BMW i3 elektrikli motoruna sahip minibüsü Karsan Jest Electric modelini resmi olarak tanıttı. Avrupa’yı minibüsle tanıştıracak olan Karsan Jest’in testleri başladı.

Yeni Şafak
15:31 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:36 - 12/11/2018 Pazartesi
Karsan'ın ürettiği Jest Electric'te BMW motoru kullanılıyor.
Karsan'ın ürettiği Jest Electric'te BMW motoru kullanılıyor.

Toplu taşıma araçlarındaki emisyon oranları giderek azalıyor ve elektrikli araçlar bu konuda bir devrim yaparak emisyon oranını %0’a kadar düşürmeyi hedefliyor. Jest Electric’in BMW tarafından üretilen elektrikli motoru, 170 beygir güç ve 290Nm tork üretiyor.


Alternatif akımla 6 saatte şarj olabilen Jest Electiric, hızlı istasyonda ise bu süreci 40 dakikaya düşürebiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor.


Şimdilik 190 bin Euro'dan (1.174.818 TL) Avrupa'da hizmete sunulan araçlar, 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, dijital gösterge, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile isteğe bağlı Wi-Fi uyumlu altyapı sağlarken, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyonla da binek araçları aratmayacak nitelikler taşıyor.


Üretim konusunda önlerinde hiçbir engel olmadığını belirten Okan Baş: "Bu aracı mevcut Jest üretim hattının içerisinde üretebiliyoruz. Aynı hatta dizel Jest hemen arkasında elektrikli Jest çıkarabiliyoruz. Türkiye'de Jest Electric'i ulaşılabilir konuma getirmek için bir finansman ve kiralama modeli üzerinde çalışıyoruz. 230 kW (310 BG) gücünde, 300 km'ye kadar menzil sunacak alt yapıya sahip olan Atak Electric'i de önümüzdeki yılın 3. çeyreğinde seri üretime başlayacağız” dedi.

#BMW
#Karsan
#Jest
#minibüs
5 yıl önce