|

Kazaları kullanıcılar anında bildirebilecek

Google Haritalar kullanıcıları yakında rotalarında gördükleri kaza ve yol yapımı gibi olayları diğer kullanıcılarla paylaşabilecek.

Yeni Şafak
11:20 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:28 - 8/11/2018 Perşembe
Diğer
Özellik ilk olarak sınır sayıda kullanıcıya sunulacak.
Özellik ilk olarak sınır sayıda kullanıcıya sunulacak.

Google popüler navigasyon ve trafik uygulaması Waze‘i 2013’te satın almıştı. Şirketin satın almanın ardından Waze‘in popüler özelliklerinden bazılarını Haritalar servisinde kullanabileceği belirtilmişti. Söz konusu özelliklerden biri olan gerçek zamanlı kaza ve olay bildirme yeteneği, sonunda Google Haritalarkullanıcılarıyla buluşmaya hazır hâle gelmiş gibi görünüyor.

Teknoblog'un haberine göre söz konusu özelliğin işaretlerine ilk olarak bundan birkaç ay önce rastlanmıştı. Haritalar Android uygulamasının APK’sı üzerinde yapılan inceleme, gerçek zamanlı kaza ve olay bildirme özelliğinin yolda olduğunu göstermişti. Söz konusu özellik, sonunda bazı Haritalar kullanıcılarının karşısına çıkmaya başladı.


Kaza ve hız kontrolü bildirimleri, Waze’i popüler kılan özellikler arasında başı çekiyordu. Bu popülarite Waze’in Google’ın radarına girmesini sağlamıştı.

İlk etapta sadece belli Google Haritalar kullanıcılarının yararlanabileceği bu özelliğin sunumunda ülkeden ülkeye farkların olması şaşırtıcı olmayacaktır. Türkiye’de benzer bir işlevi sunan Yandex.Navi uygulamasında kullanıcılar kaza veya trafik sıkışıklığı gibi konulara ilişkin uyarılar yapabilse de, polis kontrolleri konusunda uyarı paylaşımına izin verilmiyor. Yine de, kullanıcılardan gelecek gerçek zamanlı raporların Google Haritalar’ı kullanmak için bir tercih sebebi daha sunacağı söylenebilir.

#Google
#Haritalar
#Kaza
5 yıl önce