|

Kırık ekranlar tarihe karışacak

Kırılan telefon ekranlarının bir hafta içinde eski haline gelmesi şimdilik büyük bir hayal gibi görünebilir. Ancak bilim insanları kendini tamir edebilen maddelerin yakın bir gelecekte gerçeğe dönüşebileceğini söylüyor.

Yeni Şafak
15:54 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:03 - 7/11/2018 Çarşamba
Diğer
Akıllı telefonlarla beraber kırılan ekranlar herkesin şikayetçi olduğu bir konu haline geldi.
Akıllı telefonlarla beraber kırılan ekranlar herkesin şikayetçi olduğu bir konu haline geldi.

Atmosferdeki karbondioksiti kullanan bazı materyaller kendini tamir edebiliyor ve büyüyebiliyorlar. Bu materyaller bitkileri taklit ederek tamiri gerçekleştiriyor. Bu malzemelerin yakında ticarileşmesi bekleniyor.

Bu malzemelerden geliştiren bir ekibi yöneten MIT Üniversitesi'nden Kimya profesörü Michael Strano, konu hakkında açıklamalarda bulundu. İnsanların şimdiye kadar karbon ve petroıl tabanlı bir medeniyet geliştirdiklerini söyleyen Strano, yeni materyaller için ilk adımın bitkiler gibi büyüyen ve kendini yenileyen bir malzeme hayal etmek olduğunu söyledi.


Bu malzemenin kullanılabilir seviyeye getirilmesi gerektiğini söyleyen Profesör Strano'ya göre son adım ise bu malzemeleri günlük hayatta kullanmaya başlamak.


Bu sayede atmosferdeki karbon artışı da engellenerek değerler, olmaları gereken noktaya geri çekilebilecekler. Strano'nun ekibinin geliştirdiği yeni malzeme kendini tamir etmek için atmosferde gereğinden fazla bulunan karbondioksiti ve güneş ışığını kullanıyor.

#Akıllı telefon
#ekran
#bilimsel araştırma
5 yıl önce