|

LG 16 kameralı akıllı telefon için patent aldı

Akıllı telefonlar tasarım ve donanım olarak her yıl farklılaşıyor. Samsung, Huawei ve Nokia çok lensli modelleriyle sürekli gündeme geliyor. LG yeni aldığı patentle akıllı telefonlarda daha önce görülmemiş bir şey deneyecek.

Yeni Şafak
11:29 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:41 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
LG'nin 16 kameralı telefonuna ait konsept çizim.
LG'nin 16 kameralı telefonuna ait konsept çizim.

Kamera sayısı günümüz akıllı telefonlarının en büyük ayrıştırıcılarından biri haline geldi. Üreticiler de sürekli olarak yenilikler yaparak bu özelliği geliştirmeye çalışıyor. Güney Koreli LG’de 16 kameraya sahip bir kamera modülünün patentini aldı.

ABD Patent ve Marka Ofisi’nden alınan patente göre LG'nin bu yeni teknolojisi 4x4’lük düzendeki kameraları kullanarak çok daha iyi fotoğraf çekmeye olanak sağlıyor. Ayrıca bu kameralar 3 boyutlu görüntü oluşturmak için de kullanılabilecek.


Patenteki çizimlere göre kameralar arka yüzde yer alacak ve 4'erli şekilde dizilmiş olarak bulunacak. Elbette bu telefonun ön kamerasının da bulunacağını belirtelim. Bu 16 kameranın ne kadar işe yarayacağı ayrı bir konu. Öte yandan bu patentin alınmış olması 16 kameralı telefon üretileceği anlamına gelmiyor.

Günümüzde üreticiler en çok 4 modüllü kameraya sahip telefonlar üretiyor. Yakın bir zamanda duyurulması beklenen Nokia 9'un 5 kameraya sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

#LG
#kamera
#akıllı telefon
5 yıl önce