|

LG’nin yeni CEO’su beyaz eşyadan

LG CEO koltuğuna, şirketin en karlı iş kollarından olan beyaz eşya biriminin şefi Jo Seong-jin getirildi. Yeni CEO aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinde de yer alacak.

Yeni Şafak
16:16 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 16:20 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

LG bir süredir mobil pastada istediği performansı göstermiyor.

G5 ve sonrasında çıkardığı ürünlerde bir nebze olsun pazarda ilerleme kaydeden LG'nin özellikle son çıkardığı amiral gemisi V20, satış rakamları açısından iyi bir performans gösteriyor. Fakat yine de şirketin mobil birimi 2015'in üçüncü çeyreğinden bu zamana kadar şirkete pek katkı sağlamıyor. Şirketin beyaz eşya biriminin rekor sayılabilecek performansı ise bu olumsuz etkiyi biraz olsun telafi etmeyi başarıyor.



Beyaz eşya biriminin bu başarısı, Jo Seong-jin için “yeni bir görev verilerek” taçlandırılmış gibi

. Bu karara rağmen mobil birimin patronu olan Juno Cho koltuğunda yine de kalacak. Bu da Cho'nun önünde geçmişteki yanlışlarını düzeltmek için zaman olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yeniden yapılanma çerçevesinde 38 yöneticisini terfi ettiren şirket, bu yıl 57 yöneticiyi terfi ettirdi. Bu da önümüzdeki dönemde üst düzey yöneticilerin koltuklarını kaybetmeleri olasılığını gözler önüne seriyor.



LG'nin yeni CEO'su üniversite mezunu değil


LG'nin yeni CEO'su ile ilgili en dikkat çekici bilgi ise üniversite mezunu olmaması. Lise mezunu olan Jo Seong-jin, 1976'dan bu yana LG'de çalışıyor. Yeni CEO, şirketin ilk otomatik çamaşır makinesinin geliştirme sürecinde görev yapmıştı. Bu nedenle Bay Çamaşır Makinesi olarak anılan Jo, 2015'te beyaz eşya ve hava çözümleri biriminin başına geçmiş ve üst segment LG Signature markasının oluşumuna öncülük etmişti.




#LG
#LG mobil
#LG CEO
#Jo Seong-jin
7 yıl önce