|

Mahallenizin haritasını siz çizin

Yandex haritalar uygulamasını daha da geliştirmek için yeni bir çalışmaya başlıyor. Uygulamayı daha da detaylı konuma getirmeyi planlayan Yandex, kullanıcılarına mahallelerini çizme imkanı tanıyor.

Yeni Şafak
10:35 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Söz konusu çalışma sayesinde Yandex haritalar uygulaması üzerinden kullanıcılar daha detaylı bilgiye ulaşma fırsatı yakalayacak.
Söz konusu çalışma sayesinde Yandex haritalar uygulaması üzerinden kullanıcılar daha detaylı bilgiye ulaşma fırsatı yakalayacak.

Özellikle seyahatlerde ve büyük şehirlerde kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlayan navigasyon uygulamaları, çoğu zaman kısa sürede ve kolayca gideceğimiz noktaya ulaşmamıza yardımcı oluyor. Lakin gelişen ve değişen sokakların haritalar uygulamasına yansıması haliyle biraz zaman alıyor. Dünyanın en çok kullanılan haritalar uygulamasından biri olan Yandex’de, bu sorunu kökünden çözecek bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor.

Yandex’in hayata geçirmeyi planladığı Yandex Map Editor uygulaması sayesinde Yandex kullanıcıları kendi mahallelerinin veya gitmek istedikleri bir yerin haritasını çıkarabilecek. Anlık olarak eksik her noktayı tamamlayacak olan uygulama, Yandex haritaların eksik noktalarını tamamlayacak veya değişiklik gerektiren yerlerin düzeltilmesine yardımcı olacak. Ayrıca kullanıcılar sayesinde her mahalle, apartman ve kapı numaralarına kadar tüm ayrıntılar Yandex haritaların alt yapısına eklenecek.

Tabi ki gönüllü kartograf gönderdiği veriler hemen sisteme yansımayacak. Yandex’in modertörlerinin onayından geçecek olan bilgiler doğrulandıktan sonra sisteme yansıtılacak. Yapılan çalışma ile Yandex haritalar kullanıcısının en ayrıntılı haritaya kavuşması hedefleniyor.

Gönüllü kartograf olmaya giden yol
linkte adım adım anlatılıyor.
#Yandex
#Haritalar
#Yandex Map Editor
6 yıl önce