|

Makineler arası iletişimde 5. kez dünya lideri

Vodafone Grubu, araştırma şirketi Gartner tarafından, beş yıl üst üste makineler arası iletişim (M2M) teknolojilerinin lideri olarak ilan edildi. Vodafone, uluslararası liderler liginde ‘uygulama becerisi’ ve ‘vizyon bütünlüğü’ ile Magic Quadrant Lideri olarak en üst sırada yer aldı.

Melih Bayram Dede
04:00 - 5/02/2019 Salı
Güncelleme: 01:13 - 5/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Vodafone Grubu, arka arkaya beşinci yılında da teknoloji araştırma şirketi Gartner tarafından Dünya Çapında Makinalar Arası İletişim (M2M) Hizmetlerinde “Magic Quadrant Lideri” olarak nitelendirildi. Vodafone, liderler kadranında ‘uygulama becerisi’ ve ’vizyon bütünlüğü’ ile en üst sırada konumlandırıldı.

IoT YETENEKLERİ SÜREKLİ GELİŞİYOR

  • Vodafone’un üst üste beşinci yıl Gartner tarafından liderler kadranında en üstte yer almasının, şirketin IoT’deki olağanüstü ilerlemesini tasdik ettiğini belirten Vodafone IoT Direktörü Stefano Gastaut, “Bu başarı aynı zamanda, düşünce lideri ve yenilikçi bir şirket olarak, pazardaki güçlü konumumuzu da ortaya koyuyor. IoT yeteneklerimizin sürekli gelişmesi ve Darbantta Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) gibi yeni teknolojileri hayata geçirmemiz, daha fazla müşterimizin Nesnelerin İnterneti’nden maksimum faydayı elde etmesini sağlıyor” dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM IoT OLMADAN İMKANSIZ

Stefano Gastaut, “En son yayınlanan Vodafone IoT Barometre Raporu’na göre 2017’de sayıları ikiye katlanan büyük ölçekli projeler ile IoT dünyası daha da genişledi ve şirketlerin yüzde 61’i IoT olmadan dijital dönüşümün imkansız olduğunu kabul ediyor. Yine IoT Barometre raporuna göre, bu teknolojiyi benimseyenlerin yüzde 79’u, IoT’nin önümüzdeki dört yıl içinde ekonomi üzerinde büyük bir etkisi olacağına inanıyor” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM

Nesnelerin İnterneti Teknolojisi (IoT) ile hayatın her alanını daha akıllı kılacak teknoloji çözümleri üzerinde çalıştıklarını dile getiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:

NESNELERİN İNTERNETİ PLATFORMU KURULDU

  • “Bu kapsamda, Türkiye’de de IoT odağında birçok yatırım hayata geçirdik ve önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Kurumlar için Türkiye’de ilk kez, her sektörde bağlantılı servisleri herhangi bir altyapı yatırımına ihtiyaç duymadan hızla geliştirmeyi mümkün kılan “Nesnelerin İnterneti Platformu”nu hayata geçirdik. Özellikle sanayide, mobil kapsama teknolojisiyle kapsanamayacak alanlardaki ihtiyaçları karşılamak için de Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisini (NB-IoT) kullanıma sunduk. Ayrıca yine IoT alanında Vodafone Grubu’nun tüm teknoloji bilgi birikimini aktardığımız akıllı teknoloji merkezimiz İTÜ Vodafone Future Lab’de, IoT ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiriyoruz.

26 YERLİ PARTNERLE 40’A YAKIN ÇÖZÜM

Güvenlikten atık yönetimine, pek çok alanda 40’a yakın Nesnelerin İnterneti (IoT) çözümünü sergilediğimiz ve 26 yerli partner ile çalıştığımız akıllı teknoloji merkezi “İTÜ Vodafone Future Lab”de işletmelerin geleceğin teknolojilerini bizzat deneyimlemelerini ve ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirilebilmesini sağlarken, her sene burs verdiğimiz 21 lisans, lisansüstü ve doktora öğrencisi ile Türkiye’nin yerli ve milli gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Dijitalleşmenin yarattığı yepyeni fırsatlarla, işletmelerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”

  • IoT nedir?
  • IoT (Nesnelerin İnterneti), birbirleri ile alakalı cihazların, makinaların ve nesnelerin otomatize bir şekilde birbirlerine veri ilettiği, bu verilerin firmalar, süreçler veya insanların faydasına işlendiği bir iletişim sistemleri topluluğudur. IoT çözümleri işletmelerin operasyonel verimli- liklerini artırırken, iş süreçlerini iyileştirir ve dijital dönüşümlerini güçlendirir.
  • M2M nedir?
  • M2M (Makineler arası iletişim), şirketlerin bilgi merkezleriyle makinalar arasında kablosuz iletişim kurulabilmesini sağlayan teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde elektrik sayaçlarındaki veriler güç vericilerine uzaktan gönderilebilir, kamyonlar yüklerinin durumu hakkında bilgi verebilir ve çalınan arabalar takip edilerek bulunabilir.

#Vodafone
#Gartner
#M2M
#Magic Quadrant
#Meltem Bakiler Şahin
#Stefano Gastaut
5 yıl önce