|

Malala'yı Bill Gates 'karşıladı'

Twitter'ı aktif olarak kullanan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Nobel Barış ödüllü aktivist Malala'nın attığı ilk tweete cevap yazdı. Bill Gates'in tweetinden sonra Malala'nın takipçi sayısı bir anda yarım milyonu geçti.

Yeni Şafak
16:05 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:50 - 10/07/2017 Pazartesi
Diğer
Malala Youzefzai ve Bill Gates 2015 yılında bir araya gelmişlerdi.
Malala Youzefzai ve Bill Gates 2015 yılında bir araya gelmişlerdi.

Twitter günümüzde herkesin fikirlerini anlık olarak paylaştığıdevasa bir sosyal platform. Teknoloji devi Microsoft’un kurucusu veortağı Bill Gates, Twitter’a yeni katılan Nobel barış ödüllü Malala Yousefzai’yi bir hoş geldin tweeti ile karşıladı.




Twitter’a yeni katılan Malala ilk tweetinde, ''Bugün okuldakison günüm ve Twitter'daki ilk günüm'' paylaşımını yaptı.


Bill Gates ise Malala'ya cevap olarak tweetinde, ''Bana ilham vermeye devam et, @Malala. Senin sayende dünyadaki genç kadınlar kendileri için daha parlak bir gelecek hayal edebiliyor'' ifadelerini kullandı.

Malala'nın takipçi sayısı bu tweetin ardından 2 günde 650 bine ulaştı.

Bu karşılamadan önce 2015 yılında Gates ve Yousefzai New York’ta bir araya gelmişti. Yousefzai’nin hayatını anlatan He Named Me Malala’nın tanıtım toplantısında biraraya gelmişlerdi.

Malala Yousefzai, çocukluğundan beri kızlar ve kadınlar için eğitim eşitliğini savunuyor. Taliban'ın kızların okula gönderilmesini yasakladığı bir bölgede yaşıyordu ve 2012'de bir suikast girişiminden sağ kurtulmuştu.

#Malala Yousefzai
#Bill Gates
#Twitter
#Nobel
7 yıl önce