|

Manga'nın solisti Ferman Akgün TOGG direksiyonunda

2022'nin sonunda seri üretime alınacak Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG, geçtiğimiz ay Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başladı. Büyük ilgi gören aracın direksiyonuna, Manga grubunun solisti Ferman Akgün de oturdu. O anların kareleri TOGG'un resmi Twitter hesabından paylaşıldı. Gönderi kısa sürede binlerce beğeni aldı.

11:45 - 18/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 18/08/2022 Perşembe
​Manga'nın solisti Ferman Akgün TOGG direksiyonunda
​Manga'nın solisti Ferman Akgün TOGG direksiyonunda

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, Konsept Akıllı Cihazını, geçtiğimiz ay Zorlu Center’da sergilemeye başladı. Togg’un gelecek vizyonunu ortaya koyan akıllı otomobil büyük ilgi gördü.



HER GÜN YÜZLERCE KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Her gün yüzlerce işi, Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobilini görmek için sıraya giriyor. Onlardan biri de geniş bir hayran kitlesine sahip Manga grubunun solisti Ferman Akgün oldu. Akgün, Zorlu'da sergilenen TOGG'un direksiyonuna geçti. O anların kareleri TOGG'un resmi Twitter hesabından paylaşıldı. Gönderi kısa sürede binlerce beğeni aldı.

DİNAMİK VE YENİLİKÇİ

Edinilen bilgiye göre Togg’un "Konsept Akıllı Cihaz" olarak isimlendirdiği vizyon otomobili, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu, dinamik ve yenilikçi bir fastback olarak öne çıkıyor. Stil konseptinin temelini, kaslı arka tasarım ve ön farlardan başlayıp aracın profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgi oluşturuyor. Otomobil üzerinde bulunan aydınlatmalı Togg logosu ise doğu ve batının birlikteliğini simgeliyor.

İÇ TASARIMIYLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

Murat Günak liderliğinde Togg tasarımcıları tarafından geliştirilen ve Pininfarina stüdyolarında üretilen cihazdaki ön cam, doğuştan elektrikli mimariyle uyumlu olacak şekilde neredeyse baştan tasarlanırken, jantlar Togg DNA'sına ait çok kollu stilize edilmiş lale özelliğini taşımaya devam ediyor.

  • Menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renge sahip akıllı cihazda, dış tasarımın yanı sıra iç tasarım ve yolcuların kabin deneyimi de bir üst seviyeye taşınıyor.

SERİ ÜRETİME HAZIR

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

#TOGG
#FERMAN AKGÜN
2 yıl önce