|

Mark Zuckerberg dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sıraya yükseldi

Mark Zuckerberg’in, Harvard’da öğrenciyken temellerini attığı Facebook şimdi dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağı haline geldi. Bu devasa şirketin CEO’su olan Zuckerberg, bu yılın başında meydana gelen skandallara rağmen dünyanın en zengin üçüncü insanı oldu.

Yeni Şafak
14:00 - 7/07/2018 Saturday
Güncelleme: 14:03 - 7/07/2018 Saturday
Yeni Şafak
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Dünyanın en büyük reklam şirketi haline gelen Facebook, kullanıcı bilgileriyle çok isabetli hedeflemeler yapabiliyor. Kaç yaşında olduğunuz, ne kadar kazandığınız, nerede yaşadığınız, beslenme alışkanlıklarınız, kaç saat uyuduğunuz hatta ne sıklıkla hediye aldığınız gibi bilgiler reklam verenler için bulunmaz bir nimet. Facebook da bu reklam verenlerden size reklamları göstererek para kazanıyor.

Sosyal medya devinin toplam gelirinin %97’si bu reklamlardan sağlanıyor. ‘Ücret ödemeden kullandığınız bir hizmet varsa ürün sizsiniz’ cümlesi sosyal medya ağının tam olarak nasıl para kazandığını özetliyor diyebiliriz.

Cambridge Analytica olayında, 2016 yılında gerçekleşen ABD Başkanlık seçimlerinde Facebook’un 87 milyon kullanıcı bilgisini sattığı ortaya çıkmıştı. Zuckerberg patlak veren skandal sonrasında ABD Senatosunun karşısına çıkarak ifade vermişti. Daha sonrasında Avrupa Birliğine de ifade verdi. Facebook’un CEO’su verdiği ifadelerden sonra adeta aklanmış oldu ve işini yapmaya devam etti.

Bloomberg’in raporuna göre dünyanın en zenginleri sıralamasında bir değişiklik oldu. Birinci sırada Amazon CEO’su Jeff Bezos, ikinci sırada Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve üçüncü sıradaki Warren Buffet’i geride bırakarak yükselen Mark Zuckerberg yer alıyor. Sıralamanın değişmesiyle beraber dünyanın en zengin ilk üç ismi teknoloji kökenli kişilerden oluşuyor.

34 yaşındaki Zuckerberg’in kişisel serveti 81.6 milyar dolar. Berkshire Hathaway CEO’su Buffet ise 87 yaşında ve Zuckerberg’in servetinden yaklaşık 373 milyon dolar geride kaldı. Warren Buffet bir zamanlar dünyanın en zengin insanıydı.

#Facebook
#Mark Zuckerberg
#Warren Buffet
6 years ago