|

Maserati ve Alfa Romeo satılabilir

FIAT Chrysler grubu artan borç yükünden dolayı Maserati ve Alfa Romeo gibi iki önemli markasını satışa çıkarabileceği iddia diliyor.

Yeni Şafak
11:15 - 2/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:18 - 2/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
2015 Maserati GranTurismo ve 2015 Alfa Romero 4C-1 modellerine aittir.
2015 Maserati GranTurismo ve 2015 Alfa Romero 4C-1 modellerine aittir.

FCA (FIAT Chrysler Automobiles) grubu altında hayatına devam eden dünyaca ünlü iki İtalyan devi için 2017 beklenmedik gelişmelere gebe gibi gözüküyor. Forbes'ta yer alan

göre Alfa Romeo ve Maserati dışında Jeep ve Ram gibi markaların dâhil olduğu FIAT Chrysler grubu, artan borç yükünden ötürü sıkıntı yaşadığı için iki önemli markasını satışa çıkarılabilir. Grubun toplam borcu 2016 üçüncü çeyreği itibariyle 7 milyar dolar civarında.



Söz konusu haberde şirketin CEO'sunun her türlü olasılığı göze aldığı belirtiliyor. Bu bağlamda Maserati ve Alfa Romeo'yu satma planları içerisinde olduğu belirten grubun satmak için belirlediği fiyatın ise değerlerinin çok altında olduğu gözüküyor. Haberde Maserati için 4.8 milyar dolarlık bir satış rakamı belirleyen grubun Alfa Romeo için düşündüğü rakamsa 3.7 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.



Alfa Romeo tarihinde önemli bir yere sahip olan Giulia modelini etkileyici bir şekilde geri döndüren ve Stelvio ile SUV sınıfına giriş yapan grup, İtalyan işçiliğinin en nadide parçalarıyla karşımıza çıkan Maserati ile önümüzdeki dönemde iyi bir satış grafiği elde edebilirdi. Uzmanlar, bütün bu gelişmeler ışığında grubun belirlediği satış fiyatlarının çok düşük olduğu konusunda hem fikir.



Söz konusu haberin gerçek olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmezken,

Alfa Romeo ve Maserati

gibi iki önemli markayı çok daha ileri taşıyacak bir üretici tarafından satın alınması kullanıcılar açısından çok daha keyif verici modellerin ortaya çıkmasına sebep olabilir.








#Maserati
#Alfa Romeo
#FIAT Chrysler Automobiles
7 yıl önce