|

Mercedes-Benz ilk tam elektrikli aracı EQC’yi tanıttı

Mercedes-Benz, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlediği etkinlikte ilk yüzde yüz elektrikli SUV modeli EQC’yi tanıttı. SUV, tek şarjla yaklaşık 320 km yol kat edebilecek. Mercedes EQC SUV teknik özellikleri ve tüm detayları haberimizde.

Yeni Şafak
12:01 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:09 - 5/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC
Mercedes’in ilk tam elektrikli aracı EQC modelini 4 Eylül tarihinde tanıtacağı duyurusunu sizlere
Alman marka, İsveç’in başkenti Stockholm’de dün düzenlediği etkinlikte ilk yüzde yüz elektrikli SUV modeli Mercedes EQC’yi gün yüzüne çıkardı. 402 beygir güce sahip SUV, tek şarjla 320 km yol gidebiliyor.

Mercedes EQC teknik özellikleri

Alman marka, rakipleri Tesla Model X, Jaguar I-Pace ve
modellerini oldukça zorlayacak gibi görünüyor. 80 kWh’lık bataryadan beslenen elektrikli motorlar 300 kilowatt yani 402 beygir güç ve 765 Nm tork üretiyor.

Fabrika verilerine göre araç, 0’dan 100 km sadece 4.9 saniyede ulaşıyor. Maksimum hız ise 180 km olarak sınırlandırılmış. Araç, tek şarj ile 320 km yol gidebiliyor. Süper hızlı şarj özelliğine sahip Mercedes EQC, 40 dakikada pilin tamamına yakınını doldurabiliyor.


Aracın iç kısmında sürücüyü 10.25 inç büyüklüğünde dijital ekranlı gösterge paneli karşılıyor. MBUX kullanıcı arayüzüne sahip bu ekran üzerinde tüm ayarları yapabilmeniz mümkün. Ayrıca adaptif farlar, sürücü destek paketi, 64 renkli ortam aydınlatması, ısıtmalı koltuklar ve 19 inç jantlar yine araçla birlikte sunulacaklar arasında yer alıyor.


Mercedes EQC ne zaman üretilecek?

Mercedes EQC’nin üretimine 2019 yılının ilk yarısında Almanya’da başlanacak. İlerleyen yıllarda ise Çin ve ABD’deki fabrikalarında üretime geçilmesi planlanıyor. Tanıtımı gerçekleştirilen modelin fiyatına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.






#Mercedes EQC
#Audi e-tron
#Tesla Model X
6 yıl önce