|

Mercedes-Benz otomobilleri oyun konsoluna çeviriyor

Mercedes-Benz, araç için eğlence sistemi MBUX’u oyun konsoluna dönüştürerek oyun sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Tesla’nın araç içi ekranında sunduğu oyun deneyimi şimdi de Alman otomotiv devinin yeni nesil otomobillerinde yer alacak.

Yeni Şafak
10:40 - 9/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:43 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Mercedes-Benz'in yeni CLA 2020 modelinde MBUX ile Mario Kart oyunu oynanabilecek.
Mercedes-Benz'in yeni CLA 2020 modelinde MBUX ile Mario Kart oyunu oynanabilecek.

Oyun sektörü her geçen gün büyüyor ve otomobillerdeki eğlence sistemleri de oyunlara adapte olmaya başladı. 2019 yılı otomobil üreticileri için yeni bir başlangıç oldu. Evde direksiyon ve pedal setiyle oynadığımız yarış oyunlarını gerçek bir otomobilin içinde gerçek direksiyon ve pedallarla oynamak müthiş bir deneyim sunacağa benziyor.

Mercedes-Benz, CLA adlı modelinin 2020 yılı için olan sürümünü tanıttı. 2020 CLA'da yer alan MBUX bilgi eğlence sisteminde Mario Kart'ı oynatan Mercedes-Benz, etkinlikte yer alan kişileri şaşkına çevirdi.

Otomobilde yer alan MBUX bilgi eğlence sistemi, direksiyonu ve pedalı oyun içinde kontrol etmenize olanak sağlıyor. Üstelik direksiyonun üzerinde yer alan tuşlar ve sinyal kolları bile bu opsiyona dahil. Otomobilin oyuna dahil olması fiziksel dokunuşlarla da sınırlı kalmıyor. Oynadığınız oyunda yüksek hızlara çıktığınızda otomobildeki hava çıkışları yüzünüze hava üflüyor, yarışın başlangıcını işaret eden yeşil ve kırmızı ışıklar otomobilin aydınlatmasıyla gösteriliyor ve bir yere çarptığınızda kemeriniz kendiliğinden sıkılıyor.


#Mercedes-Benz
#Oyun
#Mario Kart
5 yıl önce