|

Microsoft’ta 1 trilyon dolarlık şirket değerine ulaştı

1 trilyon dolar şirket değerine ulaşan firmalar listesine dünyanın en büyük yazılım devlerinden biri olan Microsof’ta sonunda adını yazdırmayı başardı. Böylece Microsoft dünya üzerinde 1 trilyon dolar şirket değerine sahip 3. firma oldu.

10:34 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:37 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
ABD'li teknoloji devi Microsoft, 1 trilyon dolarlık şirket değerine ulaşan 3. firma oldu
ABD'li teknoloji devi Microsoft, 1 trilyon dolarlık şirket değerine ulaşan 3. firma oldu

Dünyanın en büyük yazılım devlerinden biri olan Microsoft, 1 trilyon dolarlık şirket değerine sonunda ulaştı. Dünyanın en gözde firmaları 1 trilyon dolarlık şirket değerine ulaşabilmek için uzun zamandır büyük bir yarışa girmişti ve ABD’li firmalar tek tek hedefe ulaşmaya başladı.

Bildiğiniz gibi Apple ilk 1 trilyon dolar şirket değerine ulaşan firma olarak tarihe adını yazdırmayı başarmıştı. Akabinde bir ay sonra Amazon’da 1 trilyon dolar şirket değerine ulaşmayı başardı. Lakin 1 trilyon dolar bandında uzun süre kalamayan firmalar sonraki süreçlerde değer kaybederen ne yazıkki biraz geriledi. Apple şuan 976 milyar dolar şirket değerine sahipken Amazon’da 935 milyar dolarlık şirket değerine kadar geriledi.


Bir diğer ABD’li teknoloji devi Microsoft’da bu yarışı üçüncü tamamlayarak 1 trilyon dolar değerine ulaşmayı başardı. Çarşamba günü hisse senetlerinde %4 artış gerçekleşen teknoloji devi, bu artışı cirosu ve kârının beklenenden yüksek çıkmasına borçlu.

Firma henüz yakaladığı başarıya ilişkin bir açıklama yapmadı. Söz konusu rakamlara ulaşabilmek için ciddi performanslar sergileyen Apple ve Amazon bir süre sonra 1 trilyon dolar şirket değerinin altına geriledi. Büyük bir hırsla 1 trilyon dolar bandını aşan Microsoft’un da gerileyip gerielemeyeceği herkes tarafından merak ediyor.

#Microsoft
#Şirket değeri
#Apple
#Amazon
5 yıl önce