|

Microsoft'un akıllı asistanı Cortana sona mı eriyor?

Asus ve Acer'ın yeni bilgisayarlarında Cortana'yı kullanmayacağını açıklaması üzerine akıllı asistanın artık sona ereceği düşünülmeye başlandı. Bilgisayar devleri yeni laptoplarında Amazon'un akıllı asistanı Alexa'yı kullanacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
10:50 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 15/01/2018 Pazartesi
Diğer
Microsoft'un akıllı asistanı Cortana.
Microsoft'un akıllı asistanı Cortana.

Microsoft akıllı asistanı Cortana’yı benimsetmek için neredeyse her şeyi deniyor ancak bu konuda yavaş yavaş pes etmeye başladı. Windows 10 ile beraber gelen ve Halo oyunundaki bir karakterin ismi verilen Cortana asistan bu sıralar biraz zor durumda.

Dünyanın en büyük dizüstü bilgisayar üreticileri Acer ve Asus yeni cihazlarında Amazon’un popüler asistanı Alexa’yı kullanacağını açıkladı. Bunun yanında Microsoft, Cortana’yı hala destekliyor gibi görünse de müzik tanıma gibi bazı özellikleri kaldırdığı için firmanın kendisinin de asistandan umudunu kestiği izlenimi ortaya çıkıyor. Microsoft’un akıllı telefon pazarında başarısının düşük olması da Cortana’nın çekiciliğini azaltmış olabilir.

Peki Cortana'nın sonu mu geliyor? Olabilir de, olmayabilir de. Geçen sene, Amazon ve Microsoft'un Alexa ve Cortana'nın birbiri ile çakışmadan aynı anda çalışması için işbirliği yaptığı haberlerini duymuştuk. Ama bu, Cortana'nın yavaş yavaş kaybolarak yerini Alexa'ya bırakacağı anlamına da geliyor olabilir.

#Cortana
#Microsoft
#Sesli asistan
6 yıl önce