|

MIT’nin yeni robotu bilim kurgu filmlerini aratmıyor

Yetenekleri ile görenleri hayrete düşüren Boston Dynamics’in karşısına MIT’den güçlü bir rakip çıktı. Çevikliği ve yetenekleri görenleri şaşırtan robot yüksek bir noktaya sıçrayabiliyor, çevik hareketler sergileyebiliyor, takla atabiliyor.

Yeni Şafak
16:12 - 24/03/2019 Pazar
Güncelleme: 16:20 - 24/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
MIT'nin Cheetah 3 robotu
MIT'nin Cheetah 3 robotu

Robot teknolojisinde yaşanan hızlı gelişme görenleri heyecanlandırırken bir taraftan da kokuya neden oluyor. Bilim kurgu filmlerine konu olan robot teknolojisinin artık günümüzde görmek mümkün hale geldi.

İnsansı ve hayvansı robot denince ilk akla gelen Boston Dynamics’e güçlü bir rakip geldi. Daha önce yetenekleri ile görenleri oldukça etkileyen Boston Dynamics, robot teknolojisinin hangi boyutlara ulaştığı gözler önüne seriyordu. Lakin MIT’nin elinde çıkan Cheetah 3 robotu, hızı, çevik yapısı, kapasitesi ile Boston Dynamics’e rakip olacak.

Cheetah 3 robotunun yayınlanan videosuna bakıldığında robotun herhangi bir görüntü sensörü veya kamera çalıştırmadan merdivenlere tırmana bildiği görünüyor. Bu da Cheetah 3’ün dokunduğu noktaları çok iyi tanımlayabildiği anlamına geliyor.

Buna ek olarak oldukça çevik hareketlere sahip robot yüksek bir noktaya zıplayabiliyor, koşu bandında koşabiliyor takla atabilir. Ters devrildiğinde ise kolayca geri dönebiliyor. Kısacası yeni robot gelişmiş teknolojisi sayesinde başına gelebilecek tüm zorlukların üstesinden gelebiliyor.

#MIT
#Cheetah 3
#Robot
5 yıl önce