|

Motorola’dan Türk bayrağı hatası

2014 yılında Lenovo tarafından satın alınan Motorola, resmi sitesinde büyük bir hataya imza attı. Firmanın resmi sitesinden lokasyonların bulunduğu sayfa da Türkiye’nin karşısında resmen başka bir ülkenin bayrağı yer alıyor.

Yeni Şafak
14:39 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 15:05 - 13/11/2018 Salı
Diğer
Hatanın yazılımsal olduğu fark edildi.
Hatanın yazılımsal olduğu fark edildi.

2014 yılında Lenovo tarafından satın alındıktan sonra bazı akıllı telefonlarını Türkiye’de görmeye başladığımız Motorola ülkemizde aktif olarak faaliyet göstermiyor. Ancak, şirketin internet sitesinde büyük bir hataya imza atıldı.

Shiftdelete'in haberine göre Motorola’nın internet sitesinde lokasyon seçimine tıklandığında, ülkeler ve bayrakları listeleniyor. Bu sayede kullanıcılar bulundukları ülkede satışta olan ürünler hakkında bilgilere ve destek sistemine ulaşırken, site dili değiştiriliyor.


Motorola Türk Bayrağı hatası ile gündemde!

Bu bölümde Türkiye’nin yanında Türk bayrağı yerine farklı bir ülkeye ait olan bayrak bulunuyor. Diğer ülkeler incelendiğinde sorunun Türk bayrağı ile kısıtlı olmadığı görülüyor. Birçok ülkenin yanında yanlış bayraklar görüntüleniyor.

Yaptığımız inceleme sonucunda sorunun kaynağının yazılımsal olduğunu gördük. CSS Sprite olarak adlandırılan yöntem ile tüm bayrak görselleri tek bir dosyada toplanmış durumda. Ancak, bu dosyada bayrak için hataları koordinatlar girilmiş.

Ekşi Sözlük gibi platformlarda büyük tepki gören bu hata ile ilgili birçok kullanıcı Motorola’ya mail attığını / mesaj gönderdiğini belirtiyor. Şirketin ne zaman sorunun farkına varıp gerekli müdahaleyi yapacağını hep birlikte göreceğiz.

#Motorola
#Türk bayrağı
#skandal
#Lenovo
5 yıl önce