|

Müşterilerin yüzde 41'i şirketlerin veri güvenliğine önem vermediğini düşünüyor

Yapılan bir araştırmaya göre müşterilerin yüzde 41’i şirketlerin veri güvenliğine önem göstermediğini düşünüyor. Kişisel verilere önem veren ve güvenliği için çalışan şirketlere karşı müşterilerin yüzde 84’ünün de sadakat gösteriyor olmasına dikkat çeken uzmanlar, şirketlerin müşteri kaybı yaşamaması için kişisel verilerin güvenliğine önem vermesi gerektiğini belirtiyor.

10:07 - 24/09/2020 Perşembe
Güncelleme: 10:22 - 24/09/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Müşterilerin şirketlere bağlılıklarında kişisel verilerin güvenliği, 16 ülkede 8 binden fazla tüketici ve ticari alıcıyla yapılan bir ankete göre ön plana çıkıyor. Ankete katılanların hemen hemen yarısı, şirketlere veri güvenliği konusunda güvenemiyorken, bu konuda güvenlik adımlarını atan şirketlere karşı da yüksek bir oranda sadakat duyuyor.

Uzmanlar, yetersiz güvenlik uygulamaları nedeniyle kişisel verilere gerekli özeni göstermeyen şirketlerin müşterilerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getiriyor.



Müşteriler verilerinin korunmasını talep ediyor

Çağın dinamikleri beraberinde getirdiği güvenlik riskleri ile taleplerin de değişimine neden oluyor. Özellikle müşteriler, kişisel verilerini emanet ettikleri şirketlerden verilerinin korunması ve güvenliği konularında talepkar oluyor.

Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki, bu konuda şirketlerin hemen hemen yarısına müşterilerin güveni pek bulunmuyor. Dijital dünyanın içerisinde yer almanın getirdikleri ile birlikte şirketlere büyük roller düşüyor. Veriyi güvende tutamayan her şirketin hem maddi hem de itibar konusunda büyük kayıplar yaşayabilir.

Müşterilerin sadakati güçlü güvenlik önlemleri ile bağlı değişiyor

Verilerin güvenliği konusunda ciddi hassasiyetler yaşayan müşterilerin şirketlere karşı sadakatlerindeki en önemli unsur güçlü güvenlik önlemleri olarak görülüyor. Aynı araştırma sonuçlarına göre müşterilerin yüzde 84’ü, veri güvenliğine önem gösteren şirketlere karşı sadık kaldığını aktarıyor. Promosyonlar ya da kampanyalardan daha çok kişisel verilere gösterilen önemin de artık müşterileri elde tutma konusunda önemli kriter.

Peki, şirketler müşterilerinin güvenini kazanmak için neler yapmalı? Kişisel verileri nasıl korumalı? İşte ş


#Kişisel veri
#siber saldırı
4 yıl önce