|

Netflix'in ilginç yöntemi Apple'ı denklemden çıkardı

iOS uygulaması üzerinden Netflix’e üye olduğunuz zaman, Apple paranın yüzde 30’luk bir kesinti yapıyor. Netflix bu yüksek rakamdan dolayı yeni bir çözüm yolu buldu.

Yeni Şafak
12:09 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:17 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Netflix
Netflix

Apple, 2017’de App Store’dan 11.5 milyar dolar gelir elde etti. Netflix artık gelirlerini Apple ile paylaşmak istemiyor. App Store üzerinden indirerek Netflix’e üye olduğunuzda abonelik ücretinin yüzde 30’u Apple’a gidiyor. Bu durumdan rahatsız olan Netflix yeni üyeleri web sitesi üzerinden kaydolmaya yönlendiriyor. Firma ‘Apple vergisini’ ödemekten kaçmak için bu yöntemi test etmeye başladı.

  • Bu radikal yöntemle Netflix’in abonelik ücretlerinin yüzde 30’unu Apple’a gitmesi engellenmiş olacak. Sadece web sitesi üzerinden kayıt alan firma, tüm abonelik ücretlerini kendisine saklamak istiyor. Bu para ise daha fazla dizi ve film olarak geri dönecek.

30 Eylül'de sona erecek

Netflix, Apple’ı denklemden çıkarmayı test ettiğini doğruladı. Bir müşteri temsilcisinin TechCrunch’a yaptığı açıklamada testin Haziran ayından beri 33 ülkede devam ettiği ve testin 30 Eylül’de sona ereceği belirtildi.

Resmi açıklamada ise Apple platformu hakkında değil, genel bir yaklaşımdan bahsediliyor: "
Üyelerimizin nelerden hoşlandığını daha iyi anlamak için farklı platformlarda yeni kayıt yaklaşımlarını sürekli olarak test ediyoruz. Öğrendiklerimize dayanarak, her yerdeki üyeler için Netflix deneyimini iyileştirmek için çalışıyoruz
" sözleri yer aldı.

Apple, uygulama içi satın alma işlemlerinden yüzde pay alan tek şirket değildir. Aynı nedenle Fortnite Google Play'de bulunmuyor.

#Apple
#Netflix
#App Store
6 yıl önce