|

Nike’ın mobil uygulamayla kontrol edilebilen ayakkabısı: Nike Adapt BB

Ünlü spor giyim markası Nike, bağcık ayarını mobil uygulamayla yapabildiğiniz ‘Nike Adapt BB’ isimli yeni ayakkabısını önümüzdeki ay satışa sunuyor. Nike FitAdapt isimi teknolojiyle geliştirilen ayakkabı hem mobil uygulama hem de üstündeki tuşlar sayesinde sıkılık ayarını yapmanıza imkan sağlıyor.

Yeni Şafak
16:38 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:45 - 16/01/2019 Çarşamba
Diğer
Nike Adapt BB

Nike, teknoloji ve spor giyimi birleştirmeye devam ediyor. Kullanıcıların ayakkabılarını istediği sıkılığa ayarlayabilmesine ve telefonlarına indirecekleri uygulamayla uzaktan kontrol edebilmesine imkan veren yeni bir ayakkabı piyasaya sürecek.

Nike Adapt BB dahili akıllı özellikleri barındırıyor, böylelikle sporcuların performansını yükseltmeyi hedefliyor.

350 dolarlık yurt dışı fiyatıyla Nike Adapt BB, özellikle basketbol oyuncularını hedefliyor. Nike, bu ayakkabıları giyenlerin bağcıklarla uğraşmasını istemiyor. Ayakkabı içindeki sensörler, giyenlerin ayağına uyacak şekilde bağcık ayarını yapıyor. Bu sayede ayakkabı rahat hissettiriyor ve en iyi performansı sunmaya hazır hâle geliyor.


iPhone uygulamasıyla kontrol ediliyor

Nike, ürünün duyurusunda basketbol gibi bir spor aktivitesi sırasında insanın ayağının nasıl hareket ettiğine dikkat çekiyor, normal ayakkabılarda mükemmel uyumu yakalamanın çok zor olduğunun altını çiziyor. Ancak akıllı ayakkabıların çeşitli ihtiyaçlara daha kolay uyum gösterme imkanının olduğunu dile getiriyor.


Nike'ın FitAdapt adını verdiği teknoloji ile geliştirilen spor ayakkabılar, içinde bulunan motorlar sayesinde daralıp genişleyebiliyor. Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu gerginliği algılayan ve rahat bir kullanım sağlayan Nike Adapt BB, iPhone'lara yüklenebilecek Nike Adapt mobil uygulaması ile de kontrol edilebilecek.

Ayakkabıların tam dolu olduğunda 10 ile 14 gün arasında giden bir bataryaya sahip olduğu belirtiliyor. Nike Adapt BB'nin 505 mAh kapasiteli bataryası, Nike'ın ayakkabı için özel ürettiği kablosuz şarj paneli sayesinde 3 saatte tam dolu seviyeye ulaşıyor.

#Nike
#ayakkabı
#mobil uygulama
5 yıl önce