|

Notre-Dame'ın restorasyonu için bilgisayar oyunundan yardım alınacak

Pazartesi akşamı meydana gelen yangınla büyük zarara uğrayan Notre-Dame katedralinin restorasyonu için bir oyun firmasından yardım alınacağı açıklandı. Tarihi mekanlarda geçen Assasin’s Creed serisinin yapımcıları katedralin üç boyutlu çizimlerini elinde bulunduruyor.

09:25 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:31 - 17/04/2019 Çarşamba
Diğer
Notre-Dame'ın yangın anı kameralara böyle yansımıştı.
Notre-Dame'ın yangın anı kameralara böyle yansımıştı.

Fransa’nın en eski dini simgelerinden biri olan Notre-Dame Katedrali, çatısında çıkan yangın nedeniyle neredeyse yıkıldı. İtfaiye tarafından 2 günde zor söndürülen yangın sonrası Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Notre-Dame’ı restore etmek için ulusal bir bağış kampanyası başlattı.


Yıkılan bölgeleri yeniden oluşturabilmek için mimarlar, orijinale tamamen benzemesi için katedralin yangından önceki görüntülerini inceleyecekler. Bunun büyük bir çoğunluğunu tabii ki fotoğraflar ve videolar oluşturuyor. Ayrıca tarihi bölgelerde geçen Assasin’s Creed oyununun yapımcılarından da yardım istenecek.


Fransız devrimini konu alan Assasin’s Creed: Unity oyunu Paris sokaklarında geçen bir açık dünya oyunu. Oyunda Notre-Dame katedrali neredeyse gerçeğiyle aynı şekilde resmedilmişti.

Fransa hükümeti, yapının en geç 5 yıl içerisinde restore edileceğinin teminatını veriyor. Katedralde çıkan yangında oldukça eski ve önemli tarihi eserler yanıp kül olmuş olabilir. Hasarın boyutunu tam olarak önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

#Assasin's Creed
#Notre-Dame
#Katedral
#restorasyon
5 yıl önce