|

Oyuncuları Göktürk dönemine götürecek

Yerli oyun geliştiricisi RTR Games’in üç yıldır üzerinde çalıştığı Orkhon: The Last Soul oyunundan ilk kareler paylaşıldı. Oyun, Göktürk Devleti’ni konu alacak. Açık dünya tarzındaki oyun hakkındaki diğer detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
17:10 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:26 - 31/10/2018 Çarşamba
Diğer
Görseller oyunun açık dünyada geçeceğine işaret ediyor.
Görseller oyunun açık dünyada geçeceğine işaret ediyor.

Oyun dünyasında ana akımın yanı sıra bağımsız geliştiriciler de yer alıyor. Yerli oyun geliştiricilerin ürünleri de bağımsız oyunlar arasında. RTR Games firması da özellikle yerli yapımların bir kısmının üreticiliğini üstleniyor. Firmanın Orta Asya’da m.s. 700’lü yıllarda hüküm süren Göktürk Devleti’nde geçen oyunu Orkhon: The Last Soul, 3 yıldır geliştiriliyor.

Orkun vadisinde geçecek

Oyunseverlerin yakından bildiği Mount and Blade’e benzer bir tarza sahip olması beklenen Orkhon, açık dünyada geçecek. Oyuncular kılıç ve kalkanlarını kuşanıp, Göktürk döneminde insanların yoğunlukta olduğu Orhun Vadisi haritası üzerinde hünerlerini sergileyecek.


M.S. 700’lü yılların teknolojileriyle üretilen silahların bulunacağı oyunda, göçebe yaşamın her türlü materyaliyle karşılaşılabilecek. Bunlardan en dikkat çekeni, muhtemelen oyuncuların kuracakları topluluklarla bir arada yaşayacakları çadırlar olacak. Bildiğiniz üzere bu çadırlar (yurtlar), Orta Asya’daki göçebe Türk devletlerinin yaşamı için oldukça önemliydi. Ayrıca atlar, yine en büyük akıcılık unsuru olarak karşımıza çıkacak.

Mobil cihazlar için çıkabilir

Dönemin ve bölgenin coğrafyasını, bozkırları olabildiğince gerçekçi yansıtmaya çalışan RTR Games’in hangi platformları hedeflediği henüz belli değil. Yayınlanmış ekran görüntülerine bakılırsa, Orkhun: The Last Soul mobil cihazlara yönelik bir oyun olacak.

Türkiye ve diğer Türk dillerinin hakim olduğu pazarlarda Orkun: Son Ruh adıyla yayınlanmasını beklediğimiz oyun hakkındaki son gelişmeleri Facebook sayfasından ve
adresinden takip edebilirsiniz.
#Orkhun: The Last Soul
#oyun
#Göktürk
5 yıl önce