|

Playstation 4'de FEZ heyecanı

Dünyada büyük beğeniyle takip edilen oyun FEZ, başarısını PlayStation''da da devam ettirmek istiyor

.
00:00 - 29/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:50 - 29/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Playstation 4'de FEZ heyecanı
Playstation 4'de FEZ heyecanı

Polytron Corparation''un ödül canavarı 3D Dünyada önceki 2D platform-bulmaca oyunu Fez sonunda PS3, PS4 ve Vita''da oyun severlerin beğenisine sunuldu.

Beş yılda geliştirilen indie pixel platform oyununun ikinci kısmının proje seviyesinde olduğu 2013 Electronic Entertainement Expo''da duyurulmuş ama tasarımcı Phil Fish''in ani bir kararla sektörden ayrılması (Bir basın mensubu ile twitter üzerinden yapmış olduğu tartışmalar ) ile iptal olmuştu.

Buna karşın, İki boyutlu dünyasında sevinçli mesut yaşarken, dev bir hexahedron (6 boyutlu küp) tarafından 3boyutlu dünyayı keşfeden kırmızı fesli Gomez , PC ve XboX da yakaladığı başarıyı PS ailesinde de devam ettireceğe benziyor.

FEZ

Bir 2012 olduğunu bulmaca platform oyunu tarafından geliştirilen indie geliştirici Polytron Corporation ve Poltron tarafından üretilen trapdoor ve Microsoft Studios . Iki boyutlu gibi, 3 boyutlu bir dünyada geçen bir 2D oyun oyuncu-karakter bir alan fesi bir ortaya üçüncü bir boyut ve dolayısıyla onun evrenin kumaş gözyaşları. Fez '' un bulmaca arasında dört dönen temel mekanik etrafında inşa edilmiştir ortam, yeni yolları oluşturmak üzere görünümler arasında realigns bir küp, etrafında dört tarafı gibi bir 3D alanında 2D manzarası.

Oyun bir "mazlum bir sevgilim oldu indie oyun sahnesi " , yüksek profili ve uzun süren beş yıllık kalkınma döngüsü sırasında. Fez tasarımcı ve Polytron kurucusu Phil Fish onun açık sözlü kamu persona için ünlü aldı ve 2012 belgesel önem Indie Game: The Movie , gelişme ve politron en ilgili yasal konularda oyunun son aşamalarını takip edilmektedir. Oyun, bir yıl süren olarak yayınlandı Xbox Live Arcade eleştiriler 13 Nisan 2012 tarihinde özel ve daha sonra oldu taşıdık diğer platformlar için.

Fez 2012 dahil olmak üzere bir çok ödül kazandı Bağımsız Oyunlar Festivali ''nin Büyük Ödülü, 2011 Indiecade ''Görsel Sanat Show ve En İyi Hikaye / Dünya Tasarım İyi, 2008 Bağımsız Oyunlar Festivali''nde Mükemmellik. It was Eurogamer '' un 2012 Yılın Oyunu . Fez 2013 sonunda bir milyon kopya satmıştı. Bir netice planlanan, ancak balık aniden sanayi ve sol olarak daha sonra iptal edildi.

10 yıl önce