|

PlayStation 4’ü çökerten mesaj hızla yayılıyor

PlayStation 4 kullanıcılarının başı cihaza gelen bir mesaj ile dertte. Kullanıcıların belirttiğine göre mesajın içerisinde yer alan karakterler PlayStation 4’ün resmen çökmesine neden oluyor.

Yeni Şafak
11:55 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:07 - 15/10/2018 Pazartesi
PlayStation 4
PlayStation 4

PlayStation 4 kullanıcıları gelen bazı mesajlar ile başı dertte. Söz konusu mesajı alan kullanıcıların PlayStation 4’leri resmen çöküyor veya fabrika ayarlarına geri dönmeye zorlanıyor.

Kötü niyetli hackerlar son dönemde mesaj yolu ile birçok teknolojik cihazı tehdit etmeye başladı. WhatsApp gibi birçok mesajlaşma platformları üzerinden yollanan mesajlar ile daha öncesinde Android ve iOS cihazların çökertildiği haberleri gündeme gelmişti. Şimdi ise bu kötü niyetli kişiler gözünü PlayStation 4’e dikmiş gibi görünüyor.


PLAYSTATİON 4’E GELEN MESAJ CİHAZI ÇÖKERTİYOR!

Reddit'te gündeme gelen habere göre bazı PlayStation 4 kullanıcılarına gelen mesaj, cihazın çökmesine neden oluyor. Mesajında yer alan bazı karakterlerin cihazı kapatmaya zorladığı ifade ediliyor. Hatta bazı kullanıcıların belirttiğine göre bu mesajla gelen hata PlayStation 4’u fabrika ayarlarına döndürmeden çözülmüyor.

Söz konusu hatanın çözümü hakkında henüz Sony yetkilileri tarafından bir açıklama yapılmazken kısa süre içerisinde yayınlanacak bir güncelleme ile sonun giderileceği düşünülüyor. Lakin bu durum ile karşılaşanların şimdilik ne yapacağı bilinmiyor.


PLAYSTATİON 4’DEKİ MESAJ TEHLİKESİNDEN ŞU ŞEKİLDE KURTULABİLİRSİNİZ

Gelen mesaj neticesinde cihazında sorun yaşayanların şimdilik fabrika ayarlarına geri dönüş yapması ve Sony tarafından güncelleme beklemesi gerekiyor. Henüz mesaja maruz kalmamış kullanıcıların ise Ayarlar > Hesap Yönetimi > Gizlilik Ayarları > Kişisel Bilgiler ve Mesajlar adımlarını izleyerek mesajları kapatması veya sadece arkadaşlar olarak seçmesi gerekiyor.

Ayrıca mesaj sisteminizin çökmesine neden olduysa, PS4'ünüzü güvenli modda başlatıp mesajı silmeniz işe yarayacaktır.

#PlayStation 4
#PS4
#Mesaj
#Virüs
6 yıl önce