|

Playstation Classic geri dönüyor!

Nintendo’nun nostaljik oyun konsolları NES Classic ve SNES Classic yok sattıktan sonra Sony’de benzer bir hamle yaparak Playstation Classic’i tanıtmaya hazırlanıyor. Playstation Classic, orjinalinden çok daha küçük boyutlarda ve ön yüklü oyunlarla gelecek.

Yeni Şafak
11:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:10 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Sony Playstation ilk defa 1994 yılında satışa sunulmuştu.
Sony Playstation ilk defa 1994 yılında satışa sunulmuştu.

Retro ürünlerin revaçta olduğunu gören oyun konsolu üreticileri artık klasikleşen cihazlarını tekrar piyasaya sürmeye başladı. Nintendo’nun SNES Classic ve NES Classic modellerinin başarısını gören Sony’de benzer bir adım attı. Firma Playstation Classic’i ön yüklü oyunlar ve daha küçük bir gövdeyle satışa sunmaya hazırlanıyor. HDMI bağlantısıyla gelecek olan cihaz bilgisayar monitörleriyle de kullanılabiliyor.

Sony Playstation’un ilk versiyonunun aynı hatlarla minyatür hale getirilmişi olan Classic versiyon avuç içine sığabilecek boyutlarda olacak. Mini konsolda güç ve reset tuşları da unutulmamış. Ancak cihazın CD bölmesi açılmıyor.


Efsane oyunlar ön yüklü olarak gelecek

20 adet ön yüklü oyunla gelecek kosolda bulunan oyunlar arasında Final Fantasy VII, Tekken 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash! ve Wild Arms’ın olduğu belirtiliyor. Nostaljik konsolun kutusunda 2 adet orijinal kontrol cihazı da bulunacak.


3 Aralık’ta satışa sunulacak olan konsolun fiyatı 100 dolar olarak açıklandı. NES Classic, 60 dolardan satışa sunulmuştu. Ancak kutunun içinde tek kontrol cihazı ve 30 adet oyun bulunuyordu.

#Playstation
#Sony
#SNES
#NES
6 yıl önce