|

Porsche elektrikli otomobili için Rimac'ın hisselerini satın aldı

Hırvat otomotiv girişimi Rimac, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı 2 bin beygirlik elektrikli otomobille adından söz ettirmişti. Bu araç Alman otomotiv devi Porsche’nin de dikkatini çekti ve Rimac’ın %10 hissesini satın almasına neden oldu. Ortaklıkla beraber Porsche’nin yeni araçlarında Rimac’ın teknolojilerini kullanması bekleniyor.

Yeni Şafak
16:59 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:06 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
Rimac C_two
Rimac C_two

Porsche geçtiğimiz günlerde Mission E ismiyle tanıttığı konsepti Taycan ismiyle seri üretime alacağını duyurmuştu. Yeni tamamen elektrikli araç 592 beygir gücünde ve 4 dakika şarj ile 100 km menzil gibi ciddi özelliklere sahip olacak. Alman otomotiv devinin seri üretimle ilgili çalışmaları devam ederken yaptığı stratejik anlaşma dikkatleri çekti.


Hırvatistan merkezli otomotiv girişimi Rimac’ın %10 hissesini satın alan Porsche, yeni anlaşmayla elektrikli otomobil teknolojilerini transfer edeceğe benziyor.


Yaklaşık 10 yıl önce Zagreb’de kurulan Rimak, ilk olarak 1.300 beygir gücünde ve 0-100 hızlanmasını 3,3 saniyede gerçekleştiren Concept One ile piyasaya giriş yapmıştı. 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’na damga vuran 2 bin beygirlik C_Two ile elektrikli süper spor otomobil kavramına farklı bir bakış kazandırdı. Sadece 400 kişilik bir kadroyla bu başarıyı elde eden girişim Alman otomotiv devinin dikkatini çekmeyi başardı.


Ortaklığın önümüzdeki günlerde Porsche Taycan’ın seri üretimine katkı sağlayacağı düşünülüyor. Rimac’ın CEO’su Mate Rimac hisse satışıyla ilgili olarak, ‘Porsche AG ile ortaklık yapmak, dünya çapında lider bir teknoloji tedarikçisi olmamız için çok önemli bir adım. Yatırımcılarımız, ortaklarımız ve müşterilerimizin güvenini kazanmış olmaktan mutluluk duyuyoruz ve heyecan verici projeler üzerinde çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz’ açıklamasını yaptı.

#Otomobil
#Porsche
#Rimac
#Taycan
#Mission E
6 yıl önce