|

PUBG bir ülkede daha yasaklandı

PUBG dünya genelinde hem mobil hem de bilgisayar üzerinden milyonlarca kişi tarafından oynanıyor. Ancak bazı ülkeler tarafından bu oyuna yasaklamalar da geliyor. Geçtiğimiz aylarda Hindistan’ın bazı bölgelerinde yasaklanan oyun şimdi de Nepal tarafından yasaklandı.

11:56 - 12/04/2019 Friday
Güncelleme: 12:00 - 12/04/2019 Friday
Yeni Şafak
PUBG
PUBG

PUBG’nin bazı ülkelerde ve bölgelerde yasaklandığını daha öncesinde yaptığımız haberlerle paylaşmıştık. Bu sefer Nepal hükümeti tarafından bir yasaklama haberi geldi. Ülkede açılan kamu davasının sonucuna göre Nepal’de PUBG erişimi tamamen engellenecek. Yekililer tüm internet servis sağlayıcılarına oyunun erişime kapatılmasını söyledi.

Çocukları şiddete yönlendirebileceği belirtildi

Popüler Battle Royale oyunu PUBG hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer, ebeveynlerden gelen şikayetler nedeniyle harekete geçtiklerini belirtti. Pedagogların görüşleri alınan oyun hakkında, 'oyundaki şiddetin, gerçek hayata yansımasının mümkün olabileceği, çocukların gerçek hayatta da agresif tavırlar sergileyebileceği' kararına varıldıktan sonra yasaklama kararının alındığı belirtildi.

Başka ülkelerde de yasaklanmıştı

Milyonlarca kişi tarafından oynanan oyun daha önce başka ülkelerde de yasaklanmıştı. Hindistan'ın Ahmedabad şehrinde ise bir süre yasaklanan oyun, yasağın kaldırılmasıyla erişime yeniden açılmıştı. Ülkemizde ise Türk Silahlı Kuvvetleri, oyunun teröristler tarafından istihbarat amaçlı olarak kullanılabileceğini ifade etmiş, askerleri PUBG Mobile konusunda uyarmıştı.

#PUBG
#PUBG Mobile
#oyun
#nepal
5 years ago