|

Qualcomm ile anlaşan Apple 5G iPhone'a hazırlanıyor

Teknoloji devleri Apple ve Qualcomm arasında yıllarca süren yasal süreç Salı günü nihayete erdi. Apple’ın 5G destekli iPhone için Qualcomm ile çalışacağı artık neredeyse kesin diyebiliriz. Hali hazırda 5G modemler üreten Qualcomm'un Apple için işleri hızlandırması an meselesi.

16:04 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 16:11 - 19/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
iPhone XR
iPhone XR

Apple ile Qualcomm arasındaki yasal savaş birkaç gün önce sona erdi. Teknoloji devleri aralarındaki tüm anlaşmazlıkları geride bıraktı. Bu şekilde bakınca Apple’ın artık 5G destekli iPhone üretmek için önünde hiçbir engel yok.

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple’ın yüksek hızlı kablosuz teknolojiye geçmek için tek şansı Qualcomm ile çalışması olduğu belirtiliyor. Basitçe söylemek gerekirse Qualcomm’un kaynakları Apple’ın 5G modemleri üretebileceği tek şirket denilebilir.

Intel Qualcomm'un kaynaklarıyla rekabet edemedi

Apple, Qualcomm ile anlaşma sağlanana kadar 5G modemler için Intel ile çalışmayı amaçlıyordu. Ancak Intel dahi Qualcomm’un 5G alanındaki uzmanlığı ve kaynaklarıyla rekabet edemedi.

Northland Capital Markets analisti Gus Richard, “Qualcomm, Apple’ın önümüzdeki yıl 5G modem alabileceği tek şirket” açıklamasını yapmıştı.

5G iPhone 2021'e sarkabilir

Apple, önümüzdeki yıl için Qualcomm’un teknolojisini kullanarak önümüzdeki yıl, 5G destekli bir iPhone piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ancak her iki şirket arasındaki ortaklığın doğası ve zamanın kısıtlı olması nedeniyle muhtemelen 2020 yılında 5G destekli bir iPhone piyasaya çıkamayacak. Uzmanlar Apple’ın 5G destekli iPhone için her şekilde 2021’i bekleyeceğini öngörüyor.

#Apple
#iPhone
#5G
#Qualcomm
#Intel
5 yıl önce