|

Rocket Lab sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Rocket Lab’ın Nisan ayından beri sürekli olarak ertelediği Electron uçuşu sonunda gerçekleştirildi. 6 minik uyduyu taşıyan roket başarılı bir şekilde yörüngeye ulaştı.

Yeni Şafak
11:29 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 11:33 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Electron roketi fırlatma alanında.
Electron roketi fırlatma alanında.

Yeni Zelanda merkezli Rocket Lab şirketi, bu sene başlarında ilk ticari uçuşunu Nisan ayında başlatacağını açıklamıştı. Ancak bazı teknik problemler nedeniyle ‘It’s Business Time’ isimli uçuş Nisan’da gerçekleştirilemedi ve şirket sürekli olarak ertelemeler yapmak zorunda kaldı. Kasım ayına ertelenen uçuş bu sefer herhangi bir teknik aksaklıkla karşılaşılmadan başarılı bir şekilde yapıldı. Rocket Lab’ın ‘It’s Business Time’ misyonu resmen başlamış oldu.


Yeni Zelanda’daki fırlatma alanından fırlatılan Electron isimli roket, 6 uyduyu yörüngeye çıkardı. Başarıyla gerçekleştirilen fırlatmanın ardından Rocket Lab, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tüm uyduların yörüngeye başarılı bir şekilde bırakıldığını açıkladı.

Ekip yaşanan ertelenmeler ve aksiliklere rağmen artık fırlatmalara ve yeni görevlere hazır. Özellikle küçük uyduları uzaya götürmek için en uygun alternatiflerden biri olan Electron'un amacı daha az maliyetli ve daha kolay uçuşlar gerçekleştirmek. 17 metre uzunluğunda olan Electron, aynı anda 227 kg'ye kadar yükü yörüngeye taşıyabiliyor. Rocket Lab'ın sıradaki hedefi ise uçuşlarına çok ara vermeden Aralık ayında da bir fırlatma gerçekleştirebilmek.

#Electron
#Rocket Lab
#Uzay
#uydu
5 yıl önce